Álvarez bereikt met Mexico de finale van de Gold Cup

door Bart Veenstra 10

Edson Álvarez heeft met Mexico de finale van de Gold Cup bereikt. In een spannende halve finale werd Canada met 2-1 verslagen. In de finale wacht nu een clash met de Verenigde Staten.

Vlak voor rust kwam Mexico op voorsprong door een benutte penalty van Orbelín Pineda. Iets meer dan tien minuten na rust kwam Canada echter op gelijke hoogte na een mooie goal van Tajon Buchanan.

In het laatste halfuur zocht Mexico naar een nieuwe voorsprong en na 66 minuten was men daar al dichtbij. De Mexicanen kregen een nieuwe strafschop, maar dit keer miste Carlos Salcedo. De doelman van Canada, Maxime Crépeau, verrichte meerdere reddingen, maar kon uiteindelijk niet voorkomen dat Héctor Herrera diep in de blessuretijd (de 99e minuut) alsnog de 2-1 wist te maken.

In de finale speelt Álvarez met Mexico tegen de Verenigde Staten. Het laatstgenoemde land won in de halve finale met 1-0 van Qatar. De finale wordt gespeeld in de nacht van zondag op maandag om 02.30 uur (Nederlandse tijd). Wanneer Álvarez weer inzetbaar is voor Ajax is dus nog even afwachten.