Álvarez begint met Mexico met doelpuntloos gelijkspel aan de Gold-Cup

door MelleGoekoop 20

Bron AS

Álvarez begint met Mexico met doelpuntloos gelijkspel aan de Gold-Cup

door MelleGoekoop 20

Bron AS

Laatst geüpdatet

Mexico is niet goed begonnen aan het toernooi om de Gold Cup. De Mexicanen kwamen in de openingswedstrijd tegen Trinidad en Tobago niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Edson Álvarez stond negentig minuten op het veld. Een grote domper voor Mexico is het uitvallen van oud-PSV'er Hirving Lozano.

Voor de buitenspeler ging het al na tien minuten mis. Na een combinatie met Rogelio Funes Mori ging hij op het doel af. Vervoglens kreeg de buitenspeler een duw, waarna hij met zijn hoofd pijnlijk tegen de knie kwam van doelman Trinidad en Tobago-doelman Marvin Phillips. Lozano lag door de botsing minutenlang op het veld en werd met een karretje van het veld gereden. Na afloop van de wedstrijd liet de Mexicaanse bond weten dat Lozano bij bewustzijn was en zijn situatie stabiel was.

Mexico was duidelijk aangeslagen door het uitvallen van Lozano. Het reeg namelijk de kansen aaneen, maar wist niet tot een doelpunt te komen. Zo stond aan het einde van de wedstrijd de teller op dertig doelpogingen voor Mexico. De Man of the Match werd Marvin Phillips, die zeven reddingen verrichtte.

Een smet op het duel was dat het tweemaal stilgelegd moest worden door scheidsrechter Rcardo Montero. De reden hiervoor was dat Mexicaanse fans discriminerende teksten aan het scanderen waren. Dit schrijft het anti-discriminatieprotocol van de Concacaf voor', laat de Gold Cup via de officiële kanalen weten.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties