Ajax verovert wereldkampioenschap Esports

door Jon van Dam 89

Bron AS

Ajax verovert wereldkampioenschap Esports

door Jon van Dam 89

Bron AS

De Esports-afdeling van Ajax heeft zaterdag een grote internationale prijs binnengesleept. Namens de Amsterdamse club veroverde Paulo Henrique Chaves (PHzin) het wereldkampioenschap Esports.

Ajax speelde zaterdagavond de Eredivisie-topper tegen PSV die in een 1-1 gelijkspel eindigde. Toch keken veel game-fans naar het affiche dat niet op het veld werd gespeeld. PHzin kwam namens Ajax in actie tijdens de finale van het wereldkampioenschap Esports. In een spannende finale werd RB Leipzig verslagen met 5-4.

Het is voor het eerst in Ajax' Esports-geschiedenis dat er een mondiale prijs is gewonnen. Ajax wordt wereldwijd door vele miljoenen jonge fans gevolgd. De Amsterdammers zijn een van de meest ontwikkelde teams binnen de wereld van Esports. Het leverde de club veel fans op die PHzin hebben gesteund.

'Heb gedroomd van spelen in een Ajax-shirt'

Henrique Chaves was door het dolle heen met zijn zege: 'Ik ben heel erg blij met en trots op deze prijs. Dat ik in het Ajax-shirt mag spelen en miljoenen mensen zien dat ik wereldkampioen ben is waar ik van gedroomd heb'. Mogelijk wint PHzin dit seizoen nog meer zilverwerk. Samen met teamgenoot Levi de Weerd speelt hij op 30 maart in de finales van de Edivisie; waar de Eredivisie-clubs via de spelcomputer tegen elkaar opnemen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.