'Ajax verdiende afgelopen seizoen bijna twintig miljoen meer in Europa dan rest van Nederlandse clubs'

door NielsOpdam 15

Bron Voetbal International

'Ajax verdiende afgelopen seizoen bijna twintig miljoen meer in Europa dan rest van Nederlandse clubs'

door NielsOpdam 15

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft in het seizoen 2021-2022 bijna twintig miljoen euro meer verdiend in Europa dan de rest van de Nederlandse clubs bij elkaar. Dat meldt Voetbal International woensdagmiddag op basis van een financieel rapport van de UEFA.

De Amsterdammers beleefden vorig seizoen een foutloze groepsfase in de Champions League, maar werden in de achtste finales van het miljardenbal uitgeschakeld. Toch ontving Ajax in totaal 65,482 miljoen euro. 'Dit bedrag is exclusief recettes voor de vier Europese thuiswedstrijden die in het seizoen 2021/22 werden afgewerkt in de Champions League', schrijft VI.

Voor Ajax was de grootste inkomstenbron de coëfficiëntenpremie op basis van de Europese resultaten in de laatste tien jaar. Hierdoor ontving de club 20,466 miljoen euro. Ajax heeft in totaal bijna twintig miljoen euro meer verdiend dan de rest van de Nederlandse deelnemers bij elkaar. Conference League-finalist Feyenoord ontving bijvoorbeeld 14,264 miljoen van de UEFA. Ajax kreeg alleen al een startpremie voor de Champions League van 15,640 miljoen euro.

PSV verdiende na Ajax het meest tijdens afgelopen Europese seizoen

PSV heeft na Ajax het meeste geld verdiend tijdens het afgelopen Europese seizoen. De Eindhovenaren ontvingen 19,029 miljoen euro van de Europese voetbalbond. Feyenoord volgt met 14,264 euro en daarna is AZ de nummer vier. De Alkmaarders speelden 8,225 miljoen bij elkaar tijdens de Europese campagne. Vitesse sluit de lijst af met 6,852 miljoen euro.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.