Ajax-talenten sluiten interlandperiode wisselvallig af

door Wessel Kroon 3

Ajax-talenten sluiten interlandperiode wisselvallig af

door Wessel Kroon 3

Laatst geüpdatet

Donderdag kwamen er weer volop Ajacieden in actie voor hun land. Zo won Nederland O18 met 2-1 van Noorwegen O18, terwijl Nederland O19 met 5-1 won van de leeftijdsgenoten van België. Daarnaast kwamen er nog een hoop andere jeugdelftallen in actie.

Nederland O19 boekte dus een ruime overwinning op onze zuiderburen. Namens Ajax zaten Gerald Alders en Oualid Agougil bij de selectie van Nederland O19. Zij vielen allebei tijdens de tweede helft in. Stanis Idumbo Muzambo zat namens Ajax bij de selectie van België O19. Ook Nederland O18 kwam in actie en won met 2-1 van Noorwegen O18. Don-Angelo Konadu en Precious Ugwu stonden in de basisopstelling, terwijl Dies Janse in de 72e minuut mocht invallen. Kayden Wolff bleef de hele wedstrijd op de bank zitten.

Buitenlandse Ajacieden

Ook kwamen er een hoop buitenlandse Ajacieden in actie. Zo speelde Anton Gaaei met het beloftenelftal van Denemarken doelpuntloos gelijk op bezoek bij Jong Tsjechië. De rechtsback speelde de gehele wedstrijd mee. De beloftenploeg van Portugal won met Carlos Forbs van Jong Griekenland.

Het Engeland O20 van Charlie Setford verloor met 1-2 van de leeftijdsgenoten van Portugal, maar Setford bleef de hele wedstrijd op de bank zitten. Zijn jongere broertje - Tommy Setford - stond in de basis bij Engeland O18 en speelde met 1-1 gelijk tegen Zuid-Korea O18. Tenslotte kwam ook Lasse Abildgaard in actie namens Denemarken O17. Hij speelde met zijn ploeg 2-2 gelijk op bezoek bij Oostenrijk O17 en werd in de 54e minuut vervangen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.