Ajax-spandoek wordt onderzocht door aanklager KNVB

door Terrence Riepma 114

Bron Algemeen Dagblad

Ajax-spandoek wordt onderzocht door aanklager KNVB

door Terrence Riepma 114

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De aanklager betaald voetbal is een onderzoek gestart naar een spandoek dat werd getoond tijdens de wedstrijd Ajax - PSV, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het spandoek werd zondag getoond door de Ajax-aanhang en zou beledigende teksten bevatten.

Op het spandoek, gemaakt door het zogeheten sfeerteam van de supportersgroep van de Amsterdammers, stond 'Brainfart Aidshoven'. Dat is een verbastering van de titelsponsor van PSV, genaamd Brainport Eindhoven. Ook stonden er treurende PSV-supporters op het spandoek.

Ajax in gesprek met makers spandoek

Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, bood al zijn excuses aan aan Toon Gerbrands, topman van PSV, voor de tekst die op het spandoek te zien was. Ook is de club van plan om met de fans die verantwoordelijk zijn over het spandoek in gesprek te gaan.

Een woordvoerder van Ajax had het volgende te zeggen afgelopen maandag, als reactie op het spandoek: 'Daarmee is het vertrouwen beschaamd op basis waarvan wij met het sfeerteam werken. Het spreekt voor zich dat wij daarover met hen in gesprek gaan, ook om te voorkomen dat dit in eventuele volgende gevallen weer kan gebeuren.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties