Ajax O18, O17 en O16 door in beker

door NielsOpdam 1

Ajax O18 en O17 zijn allebei door naar de volgende ronde van de beker. Het elftal van John Heitinga won met 2-1 van ADO Den Haag, terwijl Ajax O17 met 4-1 won van Alphense Boys. Ajax O16 is ook door in de beker. Zij wonnen met 1-2 op bezoek bij FC Twente. Noah Gesser heeft allebei de doelpunten gemaakt voor de Amsterdammers. Hieronder staan de wedstrijdverslagen voor Ajax O18 en O17.

FT | Ajax O18 - ADO Den Haag O18 (2-1)

Ajax O18 heeft zich via een nipte zege op ADO Den Haag geplaatst voor de volgende ronde in de beker. Bij het officiële debuut van Eskild Dall werd het uiteindelijk 2-1 voor de ploeg van John Heitinga.

In een boeiende openingsfase was er meteen gevaar voor beide doelen. Ajax werd gevaarlijk via pogingen van Tunahan Tasci, Jenno Campagne en Kian Fitz-Jim en aan de overkant lag doelman Charlie Setford een keer goed in de weg. Ajax had daarna de overhand, maar ook kansen voor Joël Ideho en Tasci vonden geen doel. Ook ADO werd nog gevaarlijk, maar Setford redde weer bekwaam.

Na rust vloog ADO uit de startblokken. Een vrije trap van rechts belandde via via voor de voeten van Yunus Ates, die niet faalde van vijf meter. Ajax moest in de achtervolging en het kreeg meteen kansen via Ideho en invaller Jaymillio Pinas. Het was echter Kristian Hlynsson die voor 1-1 zorgde, na een goede actie op rechts van Pinas.

Ajax ging vervolgens op zoek naar de winnende en er volgde een golf van kansen, voor onder meer Campagne, Pinas en Amourricho van Axel Dongen. Het was echter een corner in de slotminuut die uitkomst bracht. Een korte corner kwam terecht bij Hlynsson, die zijn tweede van de middag maakte en Ajax liet door bekeren.

Opstelling Ajax O18:

Setford; Dakriet, Aertssen, Hillen, Baas; Campagne, Ideho, Fitz-Jim; Dall, Hlynsson, Tasci.

Wissels Ajax O18:

De Graaff, Milovanovic, Yah, Van Axel Dongen, Brandes, Pinas, Karahasanovic.

0-1 Ates
1-1 Hlynsson
2-1 Hlynsson

FT | Ajax O17 - Alphense Boys O17 (4-1)

In een eenzijdige wedstrijd heeft Ajax O17 in de eerste ronde van de beker afgerekend met Alphense Boys. De ploeg van Yuri Rose was de hele wedstrijd de bovenliggende ploeg en dat werd uiteindelijk ook uitgedrukt in de score: 4-1.

Al vroeg in de wedstrijd kwam Ajax op voorsprong. Aschraf Oughcha legde de bal vanuit het middenveld panklaar op het hoofd van Alvaro Henry, die in de hoek knikte. Ajax gaf daarna nog wel wat ruimte weg achterin, maar kwam op 2-0 door een cadeautje. Julian Rijkhoff kreeg de bal op randje zestien en faalde niet oog in oog met de doelman.

Die keeper moest voor rust nog een keer vissen na een goal van Nassef Chourak, op aangeven van Gabriël Misehouy. Na rust had Ajax nog kansen op veel meer, maar scoorde het nog maar eenmaal. Nadat Thierry Anthony eerst iets had terug gedaan, zorgde Diya Jermoumi voor de eindstand.

De Graaff; Henry, Viereck, Agougil, Bohemen; Oughcha, Bobson, Chourak; Rijkhoff, Misehouy, Kalokoh.

Kremers, Aning, Jansen, Sarfo, Klaasen, Jermoumi.