Ajax O17 verslaat AFC '34 overtuigend in achtste finale beker

door Jesse ter Haar 15

Bron AS

Ajax O17 verslaat AFC '34 overtuigend in achtste finale beker

door Jesse ter Haar 15

Bron AS

Laatst geüpdatet

Dit is het livetopic voor de bekerwedstrijd tussen AFC'34 O17 en Ajax O17. Beide ploegen treffen elkaar dinsdagavond in de achtste finales van het bekertoernooi. De wedstrijd in Alkmaar begint om 18.30 uur. Volg het hier en praat mee!

FT | AFC'34 O17 - Ajax O17 (0-3)

De eerste kans van de wedstrijd was in de tiende minuten te noteren. Kayden Wolff kwam vrij voor het doel, maar in duel met de doelman kwam hij uiteindelijk niet verder dan een hoekschop. In het vervolg stond AFC ’34 erg compact te verdedigen en had Ajax moeite om door die organisatie heen te voetballen. Zakaria Ouazane probeerde het met een schot van binnen het strafschopgebied, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden. Na een halfuur spelen probeerde ook Don O’Niel het maar eens van afstand, maar hij produceerde een vangbal voor de keeper. De opponent werd gedurende de eerste helft enkel gevaarlijk vanuit een hoekschop. De bal bleef even hangen voor het doel, maar kon op tijd worden weggewerkt. Op die manier gingen beide ploegen bij met de brilstand op het scorebord.

Het eerste gevaar van de tweede helft werd veroorzaakt door Wolff. Hij maakte een goede actie en bracht de bal voor, waarna Ouazane een grote kans kreeg. Hij had de bal voor het inschieten, maar schoof de bal recht in de handen van de goalie van AFC ’34. Even later was het Don-Angelo Konadu die alsnog doel trof namens Ajax O17. Haniël Pereira da Gama, oorspronkelijk speler van Ajax O16, kopte de bal voor het doel, waarna Konadu kon binnentikken. Ewout Moester probeerde vanaf de rand van het strafschopgebied de tweede treffer van de dag te maken, maar zijn schuiver ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Een minuut of tien voor tijd ontstonden er plots veel kansen voor Ajax O17. Precious Ugwu legde vanaf 25 meter aan voor een schot en hoewel het aanvankelijk een houdbare bal leek, verkeek de goalie zich op de snelheid en stuiter van de bal: 0-2. Een paar minuten later was het Giandro Sambo die de bal aflegde op Daniel Jordan, maar hij schoot wild over. Diezelfde Jordan stelde Moester kort daarna wél in staat om te scoren. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot de bal hard binnen. In de slotfase was Jordan zelf alsnog dicht bij een goal, maar zijn geplaatste schot raakte de paal. Daarmee was het gedaan en dus won Ajax O17 uiteindelijk met 0-3 van AFC ’34.

Opstelling Ajax O17:

Entius; Sambo, Ugwu, De Ruijter (Jordan 46'), El Aissati (Jetten 61'); Van der Graaff, O'Niel, Moester; Wolff (Pereira da Gama 61'), Ebite (Konadu 46'), Ouazane (Ebite 61').

Wissels Ajax O17:

Jordan, Konadu, Peters, Pereira da Gama, Jetten, Schreuder.

Doelpunten:

0-1 Don-Angelo Konadu (64')
0-2 Precious Ugwu (78')
0-3 Ewout Moester (82')

Bijzonderheden:

- Haniël Pereira da Gama zat bij de selectie van Ajax O17. Hij maakt oorspronkelijk deel uit van Ajax O16.

Bestel diverse items, waaronder het derde shirt, in de Ajaxshop nu met liefst 50% korting!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.