Ajax O15 eindigt als vijfde op Marveldtoernooi

door Wessel Kroon 7

Bron Ajax Showtime

Ajax O15 eindigt als vijfde op Marveldtoernooi

door Wessel Kroon 7

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax O15 heeft het Marveldtoernooi zondag op de vijfde plek afgesloten. De Amsterdammers wonnen in een directe ontmoeting om de vijfde plek van de leeftijdsgenoten van PSV. Palmeiras ging er uiteindelijk met de eindzege vandoor.

Tijdens het prestigieuze toernooi moest Ajax het zonder smaakmaker Hasan Ayyildiz doen. De middenvelder heeft een enkelblessure overgehouden aan de laatste competitiewedstrijd van Ajax O15 en moest het toernooi aan zich voorbij laten gaan. Ajax begon vrijdag met een nederlaag tegen FC Barcelona aan het toernooi. Nieuwkomers Tyrese Teuwsen, Jozef Misignha en Thijmen Romers mochten in deze wedstrijd hun opwachting maken. Pharell Nash en Teuwsen waren trefzeker namens de Amsterdammers, maar desondanks werd de wedstrijd met 3-2 verloren. Later op de dag volgde een gelijkspel tegen FC Twente/Heracles. Teuwsen zorgde in deze wedstrijd voor het enige Ajax-doelpunt. Zo sloot Ajax de eerste dag af met één punt uit twee wedstrijden.

De Amsterdammers begonnen de tweede dag met een 3-1 nederlaag tegen PSV. Vervolgens verloor Ajax ook met 3-0 van Palmeiras. Later op de dag wist Ajax dan wel de eerste overwinning binnen te slepen. De leeftijdsgenoten van Manchester United werden namelijk met 3-1 aan de kant gezet. Zo plaatsten de Amsterdammers zich voor de wedstrijden voor plek vijf tot en met acht.

Op de finaledag moest Ajax het eerst opnemen tegen Feyenoord O15. Vorig weekend verloor Ajax O15 de wedstrijd om het landskampioenschap nog van de Rotterdammers, maar op het Marveldtoernooi wonnen de Amsterdammers met maar liefst 4-1. Zodoende plaatste Ajax zich voor de wedstrijd tegen PSV om plek vijf op het toernooi. Tegen de Eindhovenaren speelde Ajax met 1-1 gelijk, maar na een lange strafschoppenreeks gingen de Amsterdammers er met de overwinning vandoor. Palmeiras won het toernooi uiteindelijk door FC Barcelona na strafschoppen te verslaan.

Eindstand Marveldtoernooi:

1. Palmeiras

2. FC Barcelona
3. RSC Anderlecht
4. Red Bull Bragantino
5. Ajax
6. PSV
7. Feyenoord
8. Bayer Leverkusen
9. Manchester United
10. FC Twente/Heracles Almelo
11. Schalke 04
12. Grol

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.