'Ajax nog altijd niet van plan om contract Onana te verlengen'

door Thijs Zwagerman 47

Bron Fabrizio Romano

'Ajax nog altijd niet van plan om contract Onana te verlengen'

door Thijs Zwagerman 47

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

André Onana keert tegen Besiktas weliswaar terug in de basisopstelling van Ajax, maar dit betekent volgens transferexpert Fabrizio Romano niet dat zijn contractsituatie bij Ajax is veranderd. Volgens de Italiaanse journalist zal Onana komende zomer nog altijd transfervrij vertrekken bij Ajax.

Het is al langer een publiek geheim dat Onana zijn loopbaan na dit seizoen vervolgt bij Inter. Woensdagavond meldt Romano andermaal dat de doelman een mondelinge overeenkomst met de Italiaanse topclub heeft bereikt, maar dat hij nog geen contract bij Inter heeft getekend. Dit mag formeel ook pas vanaf 1 januari 2022.

Ajax heeft bij monde van directeur voetbalzaken al eerder aangegeven dat de club geen pogingen meer gaat doen om het aflopende contract van Onana te verlengen. De basisplaats van de keeper tegen Besiktas verandert niets aan die situatie, zo weet Romano: ‘Ajax is niet van plan om het contract van Onana te verlengen. De doelman vertrekt aan het eind van dit seizoen.’

Rentree na dopingschorsing

Tegen Besiktas komt Onana voor het eerst sinds zijn dopingschorsing weer in actie voor Ajax. De Kameroener werd begin februari van dit jaar voor een jaar geschorst, maar zag deze schorsing in hoger beroep worden teruggedraaid naar een uitsluiting van negen maanden. Woensdagavond maakt Onana in de Champions League zijn rentree in de Ajax-hoofdmacht.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties