Ajax koploper in de Eredivisie op het gebied van speeltijd voor eigen jeugd

door Jesse ter Haar 19

Bron Voetbal International

Ajax koploper in de Eredivisie op het gebied van speeltijd voor eigen jeugd

door Jesse ter Haar 19

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax geeft van alle Eredivisie-clubs de meeste speeltijd aan jeugdspelers, zo schrijft Voetbal International op basis van informatie van CIES Football Observatory. Niet alleen gaf Ajax - samen met FC Utrecht - de meeste jeugdspelers de kans, ook ligt het percentage van de totale speeltijd het hoogst.

Tot op heden werden er dit seizoen 29 speelronden afgewerkt op het hoogste niveau van Nederland. Daarin kregen in totaal twaalf jeugdspelers van Ajax speeltijd. Geen enkele club in Nederland kent een hoger aantal. Alleen FC Utrecht kan de Amsterdammers evenaren.

De twaalf spelers van Ajax vervulden gezamenlijk echter een groter gedeelte van de totale speeltijd dan bij FC Utrecht. 39,7 procent van Ajax' totale speeltijd werd ingevuld door spelers die de jeugdopleiding van Ajax hebben genoten.

Percentueel zijn NEC en Feyenoord de nummers twee en drie van de lijst. In Nijmegen kreeg de eigen jeugd 29,8 procent van de speeltijd, terwijl het in Rotterdam op 29,4 procent ligt. Fortuna Sittard en Heracles Almelo staan helemaal onderaan. Zij lieten dit seizoen geen enkele jeugdspeler in actie komen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties