Ajax-jeugdkeeper Setford (15) debuteert voor Engeland O16

door Thijs Zwagerman 21

Ajax-jeugdkeeper Setford (15) debuteert voor Engeland O16

door Thijs Zwagerman 21

Laatst geüpdatet

Tommy Setford heeft woensdagmiddag zijn debuut gemaakt voor Engeland O16. De doelman uit de jeugdopleiding van Ajax is voor het eerst opgeroepen voor de Engelse jeugdploeg en heeft tegen de leeftijdsgenoten van Schotland ook gelijk zijn eerste jeugdinterland afgewerkt.

Setford had een basisplaats bij Engeland O16 en speelde met zijn ploeg met 1-1 gelijk tegen Schotland O16. De vijftienjarige Setford is een zoon van een Nederlandse moeder en een Engelse vader en mag om die reden als international uitkomen voor beide landen. Ondanks zijn interlanddebuut voor Engeland is de keuze voor de Engelse nationale ploeg nog niet definitief. Zowel Tommy als zijn oudere broer Charlie Setford, die ook Engels jeugdinternational is, houden voorlopig de optie open om ooit nog te switchen naar de Nederlandse voetbalnationaliteit.

De gebroeders Setford staan beiden te boek als grote keeperstalenten. De zeventienjarige Charlie is deze zomer vervroegd doorgeschoven naar Jong Ajax, terwijl ook Tommy een lichting overslaat en dit seizoen behoort tot de selectie van Ajax O17.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties