Ajax heeft laagste winstpercentage in thuiswedstrijden sinds 1964/65

door Timo Suur 58

Bron Voetbal International

Ajax heeft laagste winstpercentage in thuiswedstrijden sinds 1964/65

door Timo Suur 58

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Ajax heeft dit seizoen het laagste winstpercentage in thuiswedstrijden sinds 1964/1965, zo blijkt uit cijfers van Voetbal International. De Amsterdammers wonnen dit seizoen slechts de helft van de 22 thuiswedstrijden en alleen een kleine zestig jaar geleden ging het slechter in 'eigen huis'.

Met de 3-1 zege op FC Utrecht in de Johan Cruijff ArenA kon Ajax dus voorkomen dat het seizoen 2022/23 de boeken inging als het slechtste thuisjaar ooit voor de Amsterdamse club. Dit was één van de elf overwinningen in 'eigen huis' en de Amsterdamse club eindigt het seizoen met een winstpercentage van vijftig in 'eigen huis'. Hiermee gaat het huidige seizoen de geschiedenisboeken in als het op-een-na- slechtste thuisjaar sinds het seizoen 1964/65. In dat seizoen won Ajax slechts zeven keer voor eigen publiek, maar toen werden er vijftien thuiswedstrijden afgewerkt. Dit komt neer op een winstpercentage van 47.

Ondanks het slechte jaar van Ajax zijn de Amsterdammers nog altijd in de race voor Champions League-voetbal. Het miljardenbal leek ver uit zicht voor de club uit de hoofdstad, maar door puntenverlies van PSV in eigen huis tegen sc Heerenveen mag Ajax nog altijd hopen op een plekje in de voorrondes van de Champions League. Hiervoor is een overwinning op FC Twente noodzakelijk en moeten ze hopen dat PSV onderuit gaat, op bezoek bij AZ.

Ajax verloor in de competitie zeven keer punten in 'eigen huis'

In de Eredivisie verloor Ajax in de competitie maar liefst zeven keer punten in de Johan Cruijff ArenA. Er werd bijvoorbeeld in 'eigen huis' niet gewonnen tegen FC Volendam en Go Ahead Eagles en bovendien gingen de Amsterdammers ook voor eigen publiek onderuit tegen Feyenoord en PSV, terwijl het duel met AZ eindigde in een remise. In de Champions League wisten de Amsterdammers maar één van de drie thuiswedstrijden winnend af te sluiten. Er werd met 4-0 gewonnen van Rangers, maar Ajax ging met 1-6 en 0-3 onderuit tegen respectievelijke Napoli en Liverpool.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.