Ajax en Feyenoord delen koppositie in verkiezing beste veld van Nederland

door Jesse ter Haar 39

Bron VVCS

Ajax en Feyenoord delen koppositie in verkiezing beste veld van Nederland

door Jesse ter Haar 39

Bron VVCS

Laatst geüpdatet

De velden in de Johan Cruijff ArenA van Ajax en De Kuip van Feyenoord zijn gekozen tot de beste velden van de Eredivisie, zo brengt spelersvakbond VVCS naar buiten. De aanvoerders uit het Nederlands betaald voetbal hebben hun stem mogen uitbrengen en daarbij eindigden de velden van Ajax en Feyenoord op gelijke hoogte.

De aanvoerders konden een rapportcijfer van 1 tot en met 5, waarbij 1 voor de slechtst mogelijke en 5 voor de best mogelijke score staat. De stemmen konden door de captains middels een tekstbericht worden uitgebracht bij Evgeniy Levchenko, voorzitter van de VVCS.

Acht seizoenen lang moest Ajax toezien hoe de grasmat van Feyenoord tot de beste van het land werd verkozen, maar inmiddels is er dus een inhaalslag gemaakt. Zowel het veld in Amsterdam als het veld in Rotterdam eindigde met een rapportcijfer van 4,59. De top drie van beste velden wordt gecompleteerd door Sparta Rotterdam. Het is een groot compliment te noemen, want aan het begin van het seizoen ging de club van kunstgras over op natuurgras.

Grasmeester Ajax

Als beloning voor het harde werken krijgen de grasmeesters van Ajax en Feyenoord binnenkort een schaal in ontvangst te nemen. Namens Ajax is dat Roy van Dijk, die onlangs nog sprak over het imagoprobleem van de Johan Cruijff ArenA. Voorheen was er vaak kritiek op de grasmat van het stadion, maar dat lijkt verleden tijd. 'Het blijft een stukje naam, maar wij zijn bezig om die naam langzaam te veranderen', vertelde Van Dijk destijds.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.