Ajax eert en dankt Bruins-Slot: 'Tonny was een gigant'

door BadembaBarrie 8

Bron Veronica Inside

Ajax eert en dankt Bruins-Slot: 'Tonny was een gigant'

door BadembaBarrie 8

Bron Veronica Inside

Laatst geüpdatet

Ajax heeft na afloop van het veiligstellen van de 35ste landstitel in de clubgeschiedenis een eerbetoon gebracht aan Tonny Bruins-Slot. De oud-analist overleed in november 2020 en mede door de coronamaatregelen, heeft Ajax nog niet op een gepaste manier stil kunnen staan bij zijn erfenis.

Erik ten Hag legde kort na het laatste fluitsignaal een shirt neer bij een portret van Bruins-Slot. 'Omdat hij een ontzettend belangrijke factor binnen onze staf was. Analisten doen vaak werk op de achtergrond en jullie (de media) zien ze niet, maar ze staan vaak aan de voorkant van het maken van het speelplan', zo lichtte de oefenmeester het eerbetoon toe op de persconferentie, vastgelegd door Veronica Inside.

De trainer gaat vervolgens in op Bruins-Slot in het bijzonder. 'Tonny was een gigant. Als mens, maar ook als analist was hij van een buitengewoon hoog niveau. Hij is ons tijdens dit seizoen ontvallen en dat was een moeilijk moment, zeker ook met corona. We hebben geen persoonlijk afscheid van hem kunnen nemen en we hebben zelfs geen afscheid van hem kunnen nemen op zijn uitvaart, omdat er niet meer mensen bij mochten zijn en we wilden dit eerbetoon aan hem geven.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties