AD verwacht Bassey terug in opstelling van Ajax voor Union Berlin-uit

door Jesse ter Haar 32

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Bassey terug in opstelling van Ajax voor Union Berlin-uit

door Jesse ter Haar 32

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Calvin Bassey donderdagavond terugkeert in de basis van Ajax. De centrale verdediger speelde tijdens de thuiswedstrijd tegen Union Berlin, maar nam tegen Sparta Rotterdam weer plaats op de bank. Donderdag lijkt hij echter weer nodig te zijn voor ter bedwinging van de counters van de club uit Berlijn.

Verder zijn er weinig verrassingen te noteren in de verwachte opstelling van de krant. Gerónimo Rulli is sinds zijn komst naar Ajax de vaste keeper van de Amsterdammers en lijkt dat ook donderdag te zijn. In de achterhoede heeft dus een kleine verschuiving plaats. Edson Álvarez verhuist naar het middenveld en maakt plaats voor Bassey, die samen met Jurriën Timber het hart van de verdediging vormt. Devyne Rensch en Owen Wijndal zijn normaal gesproken de backs van dienst.

Op het middenveld neemt Álvarez dus plaats in de meeste verdedigende rol. De Mexicaan lijkt de linie te gaan delen met twee linkspoten: Steven Berghuis en Kenneth Taylor. Laatstgenoemde lijkt daarbij in een wat meer controlerende rol te gaan spelen, terwijl Berghuis als nummer tien voor de aanvallende impulsen moet zorgen en aansluiting moet vinden met de voorste linie van Ajax.

In de voorhoede vinden volgens het AD geen verschuivingen plaats. John Heitinga kiest steevast voor uitblinker Mohammed Kudus op rechtsbuiten en collega-vleugelspits Steven Bergwijn op de linkerflank. Laatstgenoemde aanvaller lijkt na uitspraken van de oefenmeester wel zeker van zijn plek. In de spits moet Dusan Tadic als aanspeelpunt fungeren en een belangrijk station zijn in het opzetten van Amsterdamse aanvallen.

Verwachte opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn

Denk jij dat Ajax donderdagavond binnen 90 minuten wint van Union Berlin?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.