AD verwacht Ajax tegen NEC in vertrouwde opstelling van Heitinga

door Jesse ter Haar 42

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Ajax tegen NEC in vertrouwde opstelling van Heitinga

door Jesse ter Haar 42

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

John Heitinga keert tijdens Ajax - NEC terug naar zijn vertrouwde opstelling, zo verwacht het Algemeen Dagblad. De oefenmeester bracht voor het bekerduel met De Graafschap wijzigingen aan in zijn basis, maar dat lijkt op zondag weer te worden teruggedraaid.

Donderdag stond Remko Pasveer onder de lat, maar zondag lijkt Gerónimo Rulli dus weer van de partij te zijn. Hij moet leiding geven aan de achterhoede, die bestaat uit onder meer Jurriën Timber en Edson Álvarez. Zijn vormen het hart van de achterste linie, terwijl Devyne Rensch en Owen Wijndal weer de backs van dienst lijken te worden.

Op het middenveld lijkt Kenneth Taylor weer de meest defensief ingestelde speler te gaan worden. Hij moet zorgen voor de verbinding tussen de achterhoede en de voorste linie. Op hetzelfde middenveld zouden volgens het AD ook Steven Berghuis en Davy Klaassen plaatsnemen. Eerstgenoemde moet in dat geval de creativiteit verzorgen, terwijl Klaassen bekendstaat om zijn diepgang.

In de voorhoede is de samenstelling eveneens bekend voor Ajax en zijn fans. Mohammed Kudus startte in de afgelopen weken al vaak op de rechtsbuitenpositie en lijkt zondag opnieuw de vrijheid te krijgen in die rol. Aan de andere kant van het veld lijkt Bergwijn opnieuw plaats te gaan nemen als linksbuiten. In de punt van de aanval moet Dusan Tadić, mits de vermoedelijke opstelling van het AD klopt, als aanspeelpunt én afmaker fungeren. Beide ploegen trappen zondag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff ArenA.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Rulli; Rensch, Timber, Álvarez, Wijndal; Berghuis, Klaassen, Taylor; Kudus, Tadić, Bergwijn.

Verwacht jij dat Ajax minimaal drie keer weet te scoren tegen NEC? Zet in en ontvang 1,80 keer je inzet terug bij minimaal drie Amsterdamse doelpunten!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.