[Update] Union Berlin verliest Ryerson definitief aan Borussia Dortmund

door Jesse ter Haar 25

Bron Sky Sport, Borussia Dortmund

[Update] Union Berlin verliest Ryerson definitief aan Borussia Dortmund

door Jesse ter Haar 25

Bron Sky Sport, Borussia Dortmund

Laatst geüpdatet

Julian Ryerson staat op het punt Union Berlin te verlaten voor een avontuur bij Borussia Dortmund, zo meldt Sky Sport. De verdediger moet zo'n vijf miljoen euro opleveren. Met deze transfer verliest Union Berlin een vaste kracht binnen de selectie.

De ploeg uit Berlijn zal het dus ook moeten stellen zonder de Noorse speler tegen Ajax. De Amsterdammers nemen het in februari op tegen Union Berlin voor de tussenronde van de Europa League. Met het aanstaande vertrek van Ryerson zullen de Duitsers de plek van de vleugelverdediger opnieuw moeten invullen.

Ryerson was afgelopen zomer al een transfer-target van BVB en zal nu in Dortmund een contract voor drieënhalf jaar tekenen, mocht hij de medische keuring doorstaan. De Noors international moet de vervanger worden van de geblesseerde Thomas Meunier.

Eerste seizoenshelft Union Berlin

Ryerson kende een geweldige eerste seizoenshelft met Union Berlin. De Duitsers waren voor langere tijd koploper in de Bundesliga en hebben met oud-Ajacied Sheraldo Becker een scorende spits in huis. Union Berlin staat na een mindere periode momenteel op een vijfde positie, maar heeft nog altijd zicht op Champions League-voetbal. Daarnaast is de club dus ook nog actief in de Europa League.

Update - 19.45 uur (17 januari 2023) - Union Berlin verliest Ryerson definitief aan Borussia Dortmund

Union Berlin is Julian Ryerson definitief kwijtgeraakt aan Borussia Dortmund. Via de eigen website doet de Duitse club mededeling van de inkomende transfer. Thomas Meunier raakte onlangs geblesseerd en Borussia Dortmund vond in de speler van Ajax' toekomstige Europa League-opponent een geschikte vervanger. Ryerson was een vaste waarde voor Union Berlin, getuige de 21 wedstrijden die hij dit seizoen al speelde voor de club uit de Duitse hoofdstad.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.