Ten Hag ziet Van de Beek vooral als aanvallende middenvelder: 'Dat weet ik van Ajax'

door Jesse ter Haar 93

Bron Manchester United

Ten Hag ziet Van de Beek vooral als aanvallende middenvelder: 'Dat weet ik van Ajax'

door Jesse ter Haar 93

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag ziet Donny van de Beek nog altijd vooral als aanvallende middenvelder, zo vertelt hij op een persconferentie in Australië. De oud-Ajacied speelde in de jeugd nog geregeld als nummer acht, maar sinds de samenwerking tussen de twee in Amsterdam is Van de Beek vooral uitgegroeid tot nummer tien.

'Hij kan meerdere rollen op het middenveld vertolken, dat weet ik van Ajax', zo weet de oefenmeester van Manchester United nog wel te vertellen over de voormalig Ajacied, die graag minuten wil maken. 'Maar hij komt het best tot zijn recht als Donny in het strafschopgebied van de tegenstander kan komen, dus ik zie een aanvallende middenvelder in hem. Hij heeft heel veel gevoel voor de juiste plek.'

Ten Hag heeft hoge verwachtingen van zijn ploeg, niet alleen van Van de Beek. 'Van elk deel van het team verwacht ik productiviteit. Dat is het meest belangrijke, dat de spelers initiatief nemen met en zonder de bal, in aanvallend opzicht en in de verdediging. We willen pressie zetten en pro-actief voetbal spelen, dat moet de intentie zijn.'

Tijdens de eerste oefenwedstrijd van het seizoen wist Manchester United met 4-0 te winnen van Liverpool. Melbourne Victory is de volgende opponent en hoewel die ploeg qua niveau minder is dan Liverpool, weet Ten Hag dat zijn ploeg zich er optimaal op moet voorbereiden. 'Het is een andere tegenstander dan Liverpool, dus we hebben ook een andere aanpak nodig', vertelt hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.