Mazraoui na historische zege Marokko: 'Zei tegen de dokter dat ik desnoods op één been zou spelen'

door Jesse ter Haar 19

Bron Algemeen Dagblad

Mazraoui na historische zege Marokko: 'Zei tegen de dokter dat ik desnoods op één been zou spelen'

door Jesse ter Haar 19

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Noussair Mazraoui is dolblij na de 0-2 overwinning van Marokko op België. De oud-Ajacied stond zondag in de basis tijdens de historische zege, terwijl dat in de dagen na de wedstrijd tegen Kroatië een groot vraagteken bleef.

De rechtsback van Bayern München viel namelijk geblesseerd uit tijdens dat duel. Mazraoui moest zelfs met een brancard naar de kant. Toch was hij zondag van de partij en dus was hij onderdeel van een succesvol Marokko. Hij vertelde na afloop kippenvel te hebben. 'Ik vecht voor mijn land. Natuurlijk heb ik een beetje pijn, maar voor deze supporters geef je alles. Ik had last van de lies, maar ik zei tegen de dokter dat ik desnoods op één been zou gaan spelen', vertelt hij, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De sfeer bij de nationale ploeg van Marokko na afloop van de overwinning is meer dan goed. De spelers zijn euforisch en ook de Arabische verslaggevers leefden na afloop op positieve wijze mee. 'Dit gevoel is onbeschrijflijk', reageert Mazraoui. 'Ik heb gewoon kippenvel. Voor mijzelf en voor iedereen die ons steunt. Ik ben zo blij dat we alle Marokkaanse fans blij kunnen maken. Hopelijk plaatsen we ons tegen Canada voor de achtste finale.'

Mazraoui heeft branie

In Groep F op het WK staat Marokko na twee van de drie gespeelde duels op de tweede plaats. De laatste wedstrijd heeft plaats tegen Canada - op papier de zwakste broeder in de poule - terwijl Kroatië en België elkaar ook nog ontmoeten. Wint Marokko van Canada, dan is het land zeker van een plek in de knock out-fase van het WK. Mazraoui toont branie in zijn antwoord op hoe ver Marokko kan reiken. 'Voor het WK antwoordde ik al "Marokko" op de vraag wie hier favoriet is. Zo moet je ook het toernooi ingaan, want anders ga je niks bereiken.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.