Marseille-trainer Gattuso is witheet: 'Wil hier echt een verklaring voor hebben'

door Bart Veenstra 18

Bron Voetbal International

Marseille-trainer Gattuso is witheet: 'Wil hier echt een verklaring voor hebben'

door Bart Veenstra 18

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Olympique Marseille-trainer Gennaro Gattuso is niet blij met de manier waarop zijn spelers in het afgelopen weekend voor de dag kwamen tegen RC Strasbourg. De uitwedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en na afloop sprak de Italiaanse trainer zijn woede uit over de manier van spelen van zijn elftal.

'Ik heb echt geen idee waarom we speelden zoals we deden. Ik ben echt woest over de tweede helft. Dat was shit, een ramp', gaf Gattuso, geciteerd door Voetbal International, na afloop tijdens een persconferentie aan. 'Ik neem alle verantwoordelijkheid, maar het is mij een raadsel hoe dit heeft kunnen gebeuren.'

'Het moet heel snel duidelijk worden dat je als speler een grote verantwoordelijkheid draagt wanneer je het shirt van Marseille aantrekt', vervolgt Gattuso zijn verhaal. 'Ik verlies liever nog met 4-0 in een wedstrijd waarin je lef toont, dan op deze manier een punt pakken. Ik heb de spelers ook gevraagd wat er aan de hand was.'

Ajax moet winnen in Marseille

'Ik wil hier echt een verklaring voor hebben. En die verwacht ik ook nog van hen. Het was een waardeloze vertoning. Dit was de slechtste wedstrijd sinds ik hier ben', aldus Gattuso, die sinds eind september de trainer is van Olympique Marseille. De Franse topclub speelt aankomende donderdag in de Europa League tegen Ajax. Voor Ajax is het de laatste kans om nog kans te hebben op overwintering in de Europa League. Daarvoor zullen de Amsterdammers hoe dan ook moeten winnen in Frankrijk.

Profiteer maandag nog van Black Friday-korting in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.