Lloris: 'Dat we thuis maar met 0-1 verloren gaf hoop'

door Bart Veenstra 19

Volgende week zaterdag staat niet Ajax, maar het Tottenham Hotspur van doelman Hugo Lloris in de finale van de Champions League. Ondanks het veroveren van de dubbel door Ajax is de pijnlijke uitschakeling tegen de Engelsen nog altijd voelbaar in Amsterdam. Lloris beseft dat zijn elftal het nodige geluk heeft gehad.

'In de heenwedstrijd kregen we in de eerste twintig minuten maar geen grip op Ajax', stelt Lloris op de website van de UEFA. 'We weten dat in het topvoetbal details beslissend kunnen zijn en daar betaalden wij die tegengoal voor', vervolgt de keeper, die daarna uitlegt dat Tottenham Hotspur eigenlijk best blij was dat het bij 0-1 bleef. 'Het feit dat we slechts met 0-1 verloren gaf ons hoop voor de return.'

In de Johan Cruijff ArenA startte Ajax daverend. In de rust stonden de Amsterdammers met 2-0 voor en de finale leek dan ook binnen handbereik. 'Ik denk dat er toen iets gebeurd is in de kleedkamer en de twee goals van Lucas Moura vlak na rust lieten ons weer geloven in onze kansen. We moesten in de laatste twintig tot 25 minuten mogelijkheden zien te vinden om erdoorheen te komen om de derde goal te maken.'

En dat laatste lukte. Diep in de blessuretijd, met nog slechts één seconde op de klok, scoorde Lucas Moura zijn derde treffer van de avond. Ondanks de pijnlijke uitschakeling herstelde Ajax zich al snel en wist het de 34e landstitel te veroveren.

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!