De Jong: 'Je ziet dat veel ploegen moeite hebben om echt goed te spelen'

door Gino Haverkamp 12

Bron OnsOranje

De Jong: 'Je ziet dat veel ploegen moeite hebben om echt goed te spelen'

door Gino Haverkamp 12

Bron OnsOranje

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong beseft dat het veldspel dit WK niet erg goed is, maar nuanceert het wel. In zijn ogen is het voor veel teams moeilijk om echt goed te voetballen. 'Wij zijn daar tot nu toe geen uitzondering op', vertelt de middenvelder op het YouTube-kanaal van OnsOranje.

Tevredenheid overheerst bij De Jong, die zijn eerste WK meemaakt. 'We zijn groepswinnaar en dat was het doel, het hoogst haalbare', steekt hij van wal. Nederland is met zeven punten in totaal boven respectievelijk Senegal en Ecuador geëindigd. 'Dat zijn twee sterke tegenstanders en van Qatar moet je natuurlijk winnen, wat we ook gedaan hebben', vervolgt De Jong. 'We zijn er blij mee en nu op naar de volgende rondes.' In die volgende ronde wacht de Verenigde Staten.

Gevraagd naar de goede punten van Oranje, stelt De Jong dat het elftal erg stabiel is. 'Ook al spelen we een keer een wat mindere wedstrijd aan de bal, dan nog geven we nooit heel veel weg en blijven we bij elkaar', legt hij uit. 'We zijn heel lastig te verslaan.' Met de individuele kwaliteiten van de spelers, zo vertelt de oud-Ajacied, kan Nederland daarnaast wedstrijden beslissen.

De Jong is echter ook niet doof voor de kritieken. Oranje wordt verweten matig voetbal op de mat te leggen en De Jong beseft dat het veldspel ook niet goed is. 'Het spel aan de bal kan beter en dat weten we ook wel.' Hij nuanceert dit echter wel. 'Ik denk dat als je naar het WK in algemene zin kijkt, je ziet dat het voor veel ploegen moeilijk is om echt goed te spelen. Wij zijn daar tot nu toe geen uitzondering op. Dat hoeft van mij ook niet. Als we winnen, ben ik tevreden.'

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.