Swart: 'Donyell Malen is een Ajacied'

door SJvanveen 5

Swart: 'Donyell Malen is een Ajacied'

door SJvanveen 5

Laatst geüpdatet

Sjaak Swart vindt Donyell Malen nog steeds een Ajax-speler. De oud-voetballer zag de ex-Ajacied vijf keer scoren afgelopen weekend, aan Ajax de taak niet hetzelfde te laten gebeuren als de Amsterdammers zondag naar Eindhoven afreizen voor PSV - Ajax.

'Donyell Malen is een Ajacied', trapt Swart stellig af bij Alles op Swart. De aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar vertrok op jonge leeftijd naar Londen om voor Arsenal te spelen. Op zijn achttiende kwam hij terug naar Nederland en tekende hij bij PSV. Daar is Malen nu uitgegroeid tot sterkhouder en goaltjesdief. 'Ik vind het een Ajax-speler', zegt Swart. 'Hij heeft er altijd in de jeugd gespeeld.'

PSV - Ajax

Zondag staan PSV en Ajax tegenover elkaar, beide teams hebben tot nog toe evenveel punten behaald. Hoe de elftallen ten opzichte van elkaar ervoor staan? 'Zondag weet je het', aldus Swart. 'Je kunt niet zeggen dat je klaar bent, want je hebt een paar blessures en kleine pijntjes. Maar je moet het zo zien: je hebt eerst de Champions League-wedstrijd', doelt de voormalig rechtsbuiten op Lille OSC. 'Maar als je nu niet klaar bent... Ze hebben een goede les gehad verleden jaar', besluit Swart over de kansloze 3-0 nederlaag in Brabant vorig seizoen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.