Rooney verkiest Pochettino boven Ten Hag: 'Pochettino heeft het laten zien in de Premier League'

door Jesse ter Haar 13

Bron Sky Sports

Rooney verkiest Pochettino boven Ten Hag: 'Pochettino heeft het laten zien in de Premier League'

door Jesse ter Haar 13

Bron Sky Sports

Laatst geüpdatet

Wayne Rooney, icoon van Manchester United, verkiest Mauricio Pochettino boven Erik ten Hag. In de studio van Sky Sports krijgt hij de vraag voor wie de club het best kan gaan: de Argentijn of de Nederlander.

'Pochettino heeft het laten zien in de Premier League', reageert Rooney, waarna hij zijn voorkeur nader onderbouwt. 'Hij kent de competitie en heeft een boel jonge spelers gebracht bij Tottenham Hotspur. Als ik moet kiezen tussen Ten Hag en Pochettino, kies ik voor Pochettino.'

Welke trainer er ook aan de slag gaat in Manchester, Rooney vraagt om steun en rust vanuit de clubleiding. 'Ik zou hem de tijd geven. Managers hebben tijd nodig om hun stempel te drukken op de club. Als je hem de tijd geeft, denk ik dat hij het goed gaat doen.'

Tegen het einde van de maand maart kwam naar buiten dat Ten Hag gesprekken heeft gevoerd met Manchester United. Het gevoel was goed bij de Engelse club, maar een keuze werd er nog niet gemaakt. Overigens zou Ajax een afkoopsom van twee miljoen euro verlangen voor de oefenmeester.

Ten Hag behoudt zijn focus

Ondanks de gesprekken liet Ten Hag al weten volledig gefocust te zijn op Ajax. Hij sloot niks uit, maar stelde de Ajax-fans gerust. 'Met de bekerfinale tegen PSV hebben we in totaal nog acht finales te spelen en daar heb ik al mijn energie voor nodig', liet hij optekenen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.