Perez ziet Conceição eindelijk in actie: 'Heeft veertien wedstrijden geduurd'

door Jesse ter Haar 23

Bron ESPN

Perez ziet Conceição eindelijk in actie: 'Heeft veertien wedstrijden geduurd'

door Jesse ter Haar 23

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Kenneth Perez kijkt er gek van op dat Francisco Conceição nog niet eerder een serieuze kans heeft gehad in Ajax 1. De Portugees kwam in de zomer van FC Porto, maar moest het voor de winterstop vooral doen met een plek op de bank en minuten in Jong Ajax. Nu, na de winterstop, toont hij zijn kwaliteiten in de hoofdmacht.

De analist van ESPN kijkt met genoegen naar het spel dat Conceição in de afgelopen twee duels - tegen NEC en FC Den Bosch - op de mat legt. 'Hij is bedrijvig, handig en rap op de eerste meters. Hij is altijd bezig', aldus Perez, die zelf een verleden bij Ajax heeft. 'De linksback van de tegenstander moet altijd alert zijn, want hij gaat wel.'

'Hij kan alle kanten op, zowel binnendoor als buitenom. Hij heeft iets anders dan al die andere buitenspelers', zo gaat hij verder, waarna aangeeft dat het ook wel tijd werd om Conceição de kans te geven om zichzelf te laten zien. 'Het heeft veertien wedstrijden geduurd, voordat Ajax inzag dat ze dit nodig hadden. Als Bergwijn en Berghuis fit waren geweest, dan had Conceição ook niet gespeeld tegen NEC. Bergwijn had hij er niet snel uit gehaald, denk ik.'

Het seizoen van Conceição

Tot op heden speelde de technicus dit seizoen een totaal van dertien wedstrijden. Zes keer was dat in de Eredivisie, maar afgelopen weekend tegen NEC maakte hij pas zijn basisdebuut. Eerder was hij nog niet verder gekomen dan een halfuur tegen SC Cambuur en Vitesse en kortere invalbeurten tegen FC Volendam, Excelsior en RKC Waalwijk. In de Champions League scoorde de Portugees zelfs al. Hij viel in tijdens de uitwedstrijd tegen Rangers en was belangrijk met de allesbeslissende 1-3 in de 89ste minuut. Zaterdagavond lonkt de volgende kans op speeltijd voor de dribbelaar, al is het nog maar afwachten in hoeverre de ziekenboeg van Ajax leegstroomt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.