Mossou: 'Trainer is de enige die de worstelende ster echt kan helpen'

door Gino Haverkamp 5

Bron Algemeen Dagblad

Mossou: 'Trainer is de enige die de worstelende ster echt kan helpen'

door Gino Haverkamp 5

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het is zaak voor Dušan Tadić om op het juiste moment een stap terug te doen, zo schrijft Sjoerd Mossou in zijn column in het Algemeen Dagblad. De columnist begrijpt dat de timing om een stap terug te doen moeilijk is en doet dan ook een indirecte oproep aan trainer Alfred Schreuder.

Tadić, de afgelopen jaren zo belangrijk met bijna honderd goals en honderd assists als Ajacied, beleeft niet zijn beste jaargang en krijgt ook de nodige kritiek. Leeftijd zou zijn tol eisen, zo wordt gesuggereerd, en voordat de Serviër veel minder wordt, moet hij eigenlijk al een stap terug doen. Mossou: 'In een profcarrière bestaat weinig moeilijker dan dat. Het moment vóór zijn is het beste, maar dat is makkelijk gezegd. Een neergang voltrekt zich zelden in een rechte lijn. De trotse, compromisloze ster is niet zomaar een trotse, compromisloze ster geworden. Hij bevecht het einde als een strijder.'

De columnist vergelijkt het lot van Cristiano Ronaldo bij Manchester United met dat van Tadić. De 37-jarige Portugees was bijna twintig jaar lang de onbetwiste ster bij elk van zijn clubs, maar dit seizoen is hij vooral bankzitter onder Erik ten Hag, zijn nieuwe coach in Manchester. 'Vluchten naar de woestijn is het veiligst, maar ook de weg van de minste weerstand (en dan nog, je moet er maar zin in hebben). Spetterend afscheid nemen, zoals Dirk Kuyt of Frank Rijkaard, is weinigen gegeven.' Afbouwen bij FK Vojvodina, de club waar het voor de Serviër allemaal begon, is ook niet ideaal volgens Mossou.

'Samen optrekken als trainer en routinier is een andere manier'

Kortom: Tadić moet hulp krijgen bij afbouwen, zo stelt Mossou. 'De enige die de worstelende ster echt kan helpen, is de trainer', schrijft de verslaggever, die Alex Ferguson bij Manchester United als voorbeeld neemt. 'Feilloos herkende hij de rekbaarheid van spelers als David Beckham of Ruud van Nistelrooij. Het doet even pijn, het lijkt kil en harteloos, maar Ferguson rukte de pleister er doorgaans in één keer af. Een andere manier is samen optrekken als trainer en routinier, schouder aan schouder, ongeveer zoals Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst dat deden bij Feyenoord.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.