Jonk niet onder de indruk van Argentinië: 'Ik vind ze helemaal niet zo goed spelen'

door Cristian de Jong 41

Bron ESPN

Jonk niet onder de indruk van Argentinië: 'Ik vind ze helemaal niet zo goed spelen'

door Cristian de Jong 41

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Wim Jonk is van mening dat Oranje een grote kans maakt om te winnen van Argentinië. Het Nederlands elftal speelt aankomende vrijdag tegen de Zuid-Amerikanen, die volgens Jonk helemaal niet zo'n sterke indruk maken. Daarnaast memoreert Jonk een speciale wedstrijd in zijn carrière: de clash met Argentinië in 1998 met de wonderschone goal van Dennis Bergkamp.

Jonk is niet bepaald onder de indruk van het huidige Argentinië. 'Ik vind dit Argentinië helemaal niet zo goed spelen als ik nu naar die ploeg kijk', begint Jonk tegenover ESPN. Toch wil de hoofdtrainer van FC Volendam de Argentijnen niet onderschatten. 'Ze hebben Messi', zegt Jonk. 'Hij is er altijd op de momenten dat hij er moet zijn. Dat heeft hij al vaak bewezen, dat heeft geen uitleg nodig.'

Nederland tegen Argenintië op WK 1998 

Naast de aankomende clash met de Argentijnen, herinnert Jonk zich een speciale wedstrijd. In 1998 speelde de oud-voetballer ook tegen Argentinië, waarin Bergkamp toentertijd op aangeven van Frank de Boer een wereldgoal scoorde. Daardoor plaatste Oranje zich voor de halve finale van het wereldkampioenschap.

Jonk weet nog precies wat hij deed nadat het doelpunt viel. 'Ik weet nog dat ik een sprint maakte van vijftig meter, dat was meteen de beslissende goal.' De oefenmeester kijkt met trots terug op dat moment. 'Dan zie je wat je nog in je mars hebt', vervolgt Jonk. 'We waren allemaal kapot, maar op dat moment ken je geen pijn', aldus de trainer van FC Volendam.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.