Carrick blij voor Van de Beek: 'Hij is een geweldige jongen'

door Thijs Zwagerman 13

Bron Premier League Productions

Carrick blij voor Van de Beek: 'Hij is een geweldige jongen'

door Thijs Zwagerman 13

Bron Premier League Productions

Laatst geüpdatet

Donny van de Beek stapte afgelopen transferperiode op huurbasis over van Manchester United naar Everton en doet het momenteel goed bij die club. Michael Carrick, die als voormalig assistent-trainer met Van de Beek samenwerkte bij Manchester United, vindt dat mooi om te zien.

In gesprek met Premier League Productions stelt Carrick dat het hem gelukkig stemt om Van de Beek op te zien bloeien bij Everton. ‘Ik ben heel blij voor Donny. Hij is een geweldige jongen en heeft een fantastische houding’, aldus de voormalig middenvelder.

Carrick vindt de veranderde situatie van Van de Beek typerend voor de voetballerij. ‘Voetbal is soms grappig. Om verschillende redenen gaat het niet altijd zoals je wilt als je een transfer maakt naar een andere club. Maar ik ben heel blij dat hij nu speelt. Hij had wedstrijden nodig. Hij speelde duidelijk niet genoeg het afgelopen jaar.’

'Slim in en rond het strafschopgebied'

Hoewel de kwaliteiten van Van de Beek er bij Manchester United dus niet uitkwamen, zag Carrick wel duidelijk de toegevoegde waarde van de voormalig middenvelder van Ajax. ‘Hij is zo veelzijdig. Hij heeft meerdere kwaliteiten. Ik denk dat hij vooral heel gevaarlijk is rond het strafschopgebied. Hij is heel slim in en rond het strafschopgebied.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.