'Vrijage van Ajax met Eto'o onbegrijpelijk'

door BvdPloeg 34

'Vrijage van Ajax met Eto'o onbegrijpelijk'

door BvdPloeg 34

Laatst geüpdatet

Valentijn Driessen heeft kritiek op de handelswijze van Ajax rondom de mogelijke komst van Samuel Eto'o. De Chef Sport van De Telegraaf denkt niet dat de Kameroener een verstandige beslissing is van de Amsterdammers.

'Met alle respect voor zijn carrière: Eto’o is vergane glorie. Geen enkele garantie voor succes. Op papier is hij 33 jaar, maar hou oud is hij werkelijk? Waarom wilde Mourinho hem niet langer bij Chelsea? Waarom wordt hij overal in de subtop aangeboden als hij zegt miljoenencontracten te kunnen tekenen bij clubs als Liverpool en Internazionale? Eto’o heeft enige jaren geleden gekozen voor geld en uitbollen bij Anzhi. Hij kan Ajax in de Champions League niet naar een hoger niveau tillen', schrijft Driessen in een column.

De journalist vindt ook niet dat Ajax voor Eto'o moet afstappen van zijn eigen visie: jeugd. 'Deze individualist pur sang is geen voorbeeldprof voor de jonge Ajax-talenten. Eto’o is vooral heel druk met Eto’o. Hij heeft zich nooit bekommerd om jongere ploeggenoten als hij er zelf niet beter van werd. Opleiden staat centraal bij Ajax. Daarom moet je het salarisplafond niet oprekken voor een spits op zijn retour, die ook nog eens diverse privileges eist? Zoals iedere spits bij Ajax zal hij wel aan een respectabel aantal goals komen in de eredivisie, maar het 1-4-3-3-systeem zit Eto’o zeker niet in de genen. Eto’o is geen buitenkansje voor Ajax, maar een potentiële uitglijder.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.