Ten Hag verklaart basisplaats Neres: 'Hij moet speeltijd hebben'

door BadembaBarrie 9

Ten Hag verklaart basisplaats Neres: 'Hij moet speeltijd hebben'

door BadembaBarrie 9

Laatst geüpdatet

David Neres staat tegen Heracles Almelo in de basis om spelritme op te doen. Dat vertelt Erik ten Hag voorafgaand aan de confrontatie tussen Ajax en Heracles aan ESPN. De oefenmeester wil Neres op deze manier weer in zijn topvorm laten komen.

'David komt eraan, maar hij moet speeltijd hebben', is de heldere uitleg van Ten Hag over de eerste Eredivisie-basisplaats voor Neres in 2021. 'Hij is een hele belangrijke speler voor ons, zeker de komende fase waarin we heel veel wedstrijden gaan spelen. Dan moeten spelers ook in de westrijd komen om in vorm te komen. Die wedstrijdminuten die mist hij op dit moment.'

Naast Neres werd ook de naam van Lisandro Martínez veelvuldig genoemd. De Argentijn ontbrak na sterke optredens tegen AZ en PSV, toch weer in de basis. Ten Hags uitleg daarvoor is dezelfde die hij al vaker gegeven heeft. 'We hebben ook Daley, Nico en Ryan. Dat zijn vier spelers voor drie posities.' Ten Hag heeft vaker uitgelegd Blind, Gravenberch en Tagliafico de voorkeur te geven boven Martínez op hun vaste posities.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.