Ten Hag baalt: 'We hebben kansen genoeg gehad om het verschil te maken'

door NickOoms 70

Bron ESPN

Bron ESPN

Erik ten Hag is van mening dat Ajax zaterdagavond het duel met Heracles Almelo in de eerste twintig minuten al kon beslissen. Echter gebeurde dit niet, want de Amsterdammers wisten net als de Almeloërs niet te scoren, waardoor het duel in een 0-0 gelijkspel eindigde.

'Ik denk dat we goed begonnen', begint Ten Hag tegenover ESPN. 'Heracles had niks in te brengen. Na een minuut of 25 kregen ze pas de eerste kans en in de tweede helft één hele grote. De tegenstander krijgt altijd wel een kans als je continu op de helft van de tegenstander speelt. Die hebben ze ook wel gehad, maar ik denk dat wij ook een stuk of zes à zeven hele goede mogelijkheden hebben gehad. We hebben kansen genoeg gehad om het verschil te maken.'

In de afgelopen vijf seizoenen wist Ajax op bezoek bij Heracles slechts één keer te winnen. Van een angstgegner wil Ten Hag niet spreken. 'Iedere ploeg heeft het hier wel lastig. Wij moeten iedere wedstrijd winnen. Als we niet winnen, dan is het niet goed genoeg. Zo eerlijk moeten we ook zijn. Uiteindelijk hebben we ook niet verloren. Als je dan niet kunt winnen, moet je ook niet verliezen en dat hebben ze goed begrepen.'