Scorende Dolberg helpt Ajax aan simpele zege

door SJvanveen 746

Ajax heeft zondagmiddag een simpele zege geboekt op ADO Den Haag. Hakim Ziyech, Lasse Schöne scoorden in de eerste helft, Kasper Dolberg maakte aan zijn doelpuntendroogte een einde door de 3-0 eindstand op het scorebord te zetten.

Met Kluivert junior voor het eerst in een officieel duel aan de aftrap, schoot Ajax uit de startblokken in de thuiswedstrijd tegen ADO. Kluivert zelf onderschepte een bal, dribbelde menigeen voorbij, ging neer in het strafschopgebied, maar een pingel werd niet gegeven. Het moment zette wel de toon voor een veelal aantrekkelijke eerste helft voetballen.

Ruben Schaken was dichtbij een treffer, maar André Onana verkleinde zijn doel goed. Aan de overkant was het even later raak. Kasper Dolberg bood zich goed aan, hij schermde de bal goed af, stak Ziyech mooi weg, die niet faalde van dichtbij: 1-0. Dolberg zelf schoot op de paal en Nick Viergever raakte de lat uit een corner, maar het bleef lang 1-0 staan. Tot, na weer een goede dribbel van Kluivert, Schöne de daaropvolgende vrije trap mocht nemen. Van een redelijke afstand schoot de Deen uiterst precies binnen: 2-0. Dat was, hoewel de score hoger had kunnen en misschien wel moeten uitvallen, de ruststand.

De tweede helft was hetzelfde verhaal. Ajax moest de score vergroten, maar deed dat lang niet. Aan de kant van Onana’s goal, werd Schaken meermaals gevaarlijk. Toch was het wachten op een derde goal van Ajax en die kwam er bijna via Dolberg, die met een prachtige omhaal de lat raakte. Het was de derde keer dat de Amsterdammers het aluminium raakte in de wedstrijd.

Dik tien minuten voor tijd was het dan eindelijk raak voor Dolberg. Een corner werd getrapt door Ziyech, Davy Klaassen kopte knap door en bij de tweede bal werkte Dolberg de bal binnen: 3-0. Amin Younes was nog op zoek naar zijn eerste competitietreffer van het seizoen, maar geluk had de Duitser niet met zijn pogingen. Zo bleef het bij een simpele 3-0 zege op ADO, waarbij Onana alweer de tiende clean sheet in achttien duels op zijn naam kon schrijven.

Onana; Veltman, Sanchez, Viergever, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech (78' Van de Beek); Kluivert (78' Cassierra), Dolberg, Younes.
Boer, Tete, Riedewald, Westermann, Cassierra, De Jong, Van de Beek, Dijks, De Ligt.