KNVB verwacht komende week duidelijkheid over restant RKC Waalwijk - Ajax

door Jesse ter Haar 277

Bron De Telegraaf

KNVB verwacht komende week duidelijkheid over restant RKC Waalwijk - Ajax

door Jesse ter Haar 277

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De KNVB verwacht in de loop van de komende week duidelijkheid te kunnen verschaffen over het restant van RKC Waalwijk - Ajax. Wegens een botsing tussen Brian Brobbey en Etienne Vaessen werd het duel gestaakt en ging alle aandacht naar de goalie van de club uit Waalwijk.

De Telegraaf zocht contact met de KNVB om navraag te doen naar het restant van de wedstrijd. Een woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond reageerde als volgt: 'We zijn in overleg met de clubs. Het is niet de verwachting dat daar vandaag duidelijkheid over zal komen. We gaan eerder uit van maandag of in de loop van komende week.'

Het duel tussen Ajax en RKC Waalwijk werd in de 84ste minuut gestaakt. Aanvankelijk nog tijdelijk wegens de zorgelijke situatie van doelman Vaessen, maar later werd de wedstrijd ook definitief gestaakt. De staat van de spelers van RKC Waalwijk, die zich als vanzelfsprekend zorgen maakten om hun teamgenoot, maakte het niet mogelijk om het laatste fluitsignaal te halen.

Op het moment dat de wedstrijd gestaakt werd, stond Ajax met 2-3 voor in Waalwijk. De Amsterdammers kwamen eerder al op een 0-1 en 1-2 voorsprong via Brian Brobbey en Steven Bergwijn, maar telkens kwam RKC Waalwijk terug in de wedstrijd. In de 57ste minuut vervolgens, schoot Steven Berghuis droog raak in de korte hoek. Hierna werd er bijna een halfuur niet meer gescoord, alvorens het duel dus definitief werd gestaakt.

Situatie Vaessen

De medische situatie van Vaessen bleef tijdens de eerste momenten na het staken onduidelijk. Toch kwam Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC Waalwijk, even later met een reactie. Hij vertelde dat Vaessen in eerste instantie - volgens protocol - gereanimeerd werd, waarna hij ook weer bij kwam en aanspreekbaar was. Nadat hij vervolgens in de kleedkamer werd gestabiliseerd, werd hij naar het ziekenhuis gebracht. Daar verbeterde zijn situatie en vonden er meerdere onderzoeken en scans plaats.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.