Klaassen helpt droevig Ajax aan punt in Groningen

door SJvanveen 3582

Klaassen helpt droevig Ajax aan punt in Groningen

door SJvanveen 3582

Laatst geüpdatet

Ajax heeft zondagmiddag verzuimd om drie punten in te lopen op koploper Feyenoord. In Groningen speelden de Ajacieden zwak, kwam men door een fout van Onana achter, maar Klaassen zorgde met een intikker voor een gelijke stand: 1-1.

Verslag eerste helft
Door de nederlaag van Feyenoord bij Sparta zondagmiddag leek Ajax gebrand te zijn om goed uit de startblokken te komen in hun uitwedstrijd bij FC Groningen. in de absolute beginfase was dat ook het geval, toen Traoré direct na een goede dribbel de bal naast krulde. Vervolgens zakte Ajax echter weg.

Hoewel Groningen niet echt gevaarlijk werd, was de thuisploeg fel en dat kwam het spel van Ajax niet ten goede. Met name in de laatste fase van het balbezit van de Amsterdammers lag er verbetering. Wel was Younes op dreef. De Duitser speelde zijn directe tegenstander(s) meermaals voorbij, claimde tweemaal een penalty, maar hij kreeg die niet.

Aan de overkant was het bijna raak, was het niet dat Onana redden optrad in de korte hoek na een poging van Tibbling. Ajax kreeg vlak voor de pauze nog twee uitstekende mogelijkheden om te scoren. De eerste werd geheel zelf gecreëerd door weer Younes, die naar binnenkwam, de bal naar de verre hoek krulde, maar de bal op de paal uit een zag spatten. Traoré had tot slot de Amsterdamse club op voorsprong moeten zetten toen Klaassen de aanvaller een op een zette. De aanname was echter slecht, waardoor de Afrikaan niet tot een schot kwam. 0-0 ruststand.

De tweede helft was soortgelijk aan de eerste. Ajax had de bal, deed er weinig mee en speelde slapjes, maar Groningen kon ook niet echt gevaarlijk worden. Veel gebeurde er niet, tot Onana te koeltjes bleef. De Kameroener kapte eerst Linssen uit, bleef lang aan de bal, Linssen knokte zich terug in het duel, maakte een ogenschijnlijke overtreding, maar mocht door van Nijhuis en kon simpel in een leeg doel binnentikken.

Ajax riep die goal op zichzelf af, gezien het slappe spel dat de Amsterdammers aan de dag legden. Na de tegentreffer ging Ajax feller voetballen en dat resulteerde in wat meer doelgevaar. Peter Bosz haalde Traoré naar de kant en bracht Kluivert en dat kwam het aanvalsspel via de rechterkant ten goede.

Aan de linkerkant was dat de hele wedstrijd al het geval en het was mede aan Sinkgraven te danken dat het 1-1 werd. De back, die goed speelde, gaf een goede voorzet en Klaassen kon binnentikken. Na een klein en mild slotoffensief en afstandsschoten van Van de Beek en Schöne kwam het laatste fluitsignaal: 1-1. Het gat met Feyenoord is nu vier punten.

Opstelling FC Groningen:
Padt, Davidson, Larsen, Memisevic, Reijnen, Jensen, Linssen, Mahi, Tibbling, Hiariej, Idrissi.
Wissels FC Groningen:

-

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sanchez (76' Van de Beek), De Ligt, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech (90' Cassierra); Traoré (59' Kluivert), Dolberg, Younes.
Wissels Ajax:
Boer, Westermann, Tete, Van de Beek, De Jong, Nouri, Neres, Kluivert, Cassierra.

Doelpunten:
1-0 Linssen (56')
1-1 Klaassen (82')

Bijzonderheden:
- Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Abdelhak Nouri en Justin Kluivert zitten weer bij de selectie van Peter Bosz. Net als Braziliaan David Neres.
- Riedewald is geblesseerd uitgevallen. De Ligt vervangt hem.

Volg de wedstrijd via Twitter:



Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties