Geen wijzigingen in basiself Ajax tegen SC Heerenveen: Wederom plek voor Martha

door Jon van Dam 79

Geen wijzigingen in basiself Ajax tegen SC Heerenveen: Wederom plek voor Martha

door Jon van Dam 79

Laatst geüpdatet

John van 't Schip heeft geen wijzigingen doorgevoerd in de opstelling van Ajax voor het thuisduel in de Eredivisie met SC Heerenveen. Ten opzichte van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Volendam verschijnen dezelfde elf namen aan de aftrap.

Diant Ramaj is wederom de eerste keuze onder de lat. Na zijn clean sheet tegen FC Volendam was trainer Van 't Schip lovend over de Duitse doelman. Ook de verdediging bestaat uit dezelfde vier namen als afgelopen donderdag. Anton Gaaei en Ar'jany Martha, die debuteerde tegen FC Volendam, zullen respectievelijk op de posities van rechtsback en linksback spelen. Het hart van de verdediging wordt gevormd door Josip Šutalo en Jorrel Hato.

Verder kiest Van 't Schip ook op het middenveld voor dezelfde drie namen. Branco van den Boomen zal als de meest controlerende middenvelder van Ajax fungeren. Kenneth Taylor begint het duel met SC Heerenveen vanaf de acht-positie, terwijl de IJslander Kristian Hlynsson als meest offensieve middenvelder zal spelen.

In de voorhoede zijn er, net als in de andere linies, geen wijzigingen doorgevoerd. Steven Berghuis start vanaf de rechtsbuiten-positie. Hij mag vanaf de rechterkant voor aanvoer richting Brian Brobbey zorgen. Aanvoerder Steven Bergwijn speelt zondag weer als linksbuiten. De Nederlands international nam tegen FC Volendam de openingstreffer voor zijn rekening. Tenslotte is Brian Brobbey de spits in het team van Ajax.

Volledige opstelling Ajax:

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Martha; Van den Boomen, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.