Voetbal in coronacrisis: PSV verscherpt protocol rondom oefenduels

door ArthurV 20

Voetbal in coronacrisis: PSV verscherpt protocol rondom oefenduels

door ArthurV 20

Laatst geüpdatet

Voetballen ten tijde van de coronacrisis: is dat nou wel of niet mogelijk? De meningen hierover zijn verdeeld. Ook is het de vraag wat er allemaal bij komt kijken om te kunnen voetballen in deze periode. In dit wekelijkse overzicht zijn de laatste nieuwtjes en meningen over voetballen in de coronacrisis te volgen.

Vrijdag 31 juli

PSV verscherpt protocol rondom oefenduels

PSV heeft vrijdagavond via de officiële kanalen laten weten dat het eigen coronaprotocol wordt aangescherpt. Dit naar aanleiding van de op het laatste moment afgelaste oefenwedstrijd tegen v.v UNA, waar een speler vlak voor een oefenduel met de Eindhovenaren positief had getest. 'Het testen van tegenstanders voor oefenwedstrijden is geen verplichting vanuit de KNVB. We hebben er voor gekozen om UNA deels te testen, ook omdat we ons protocol dat straks gaat draaien in de praktijk wilden gaan uitvoeren.' De aankomende oefenwedstrijden van Jong PSV en PSV Vrouwen zijn inmiddels afgelast.

Oefenduel PSV afgelast

Het oefenduel van vrijdag tussen PSV en de amateurs van v.v. UNA is afgelast. De Eindhovenaren laten middels de officiële kanalen weten dat er namelijk een positieve coronatest heeft plaatsgevonden bij een speler van de tegenstander. Zodoende gaan de spelers van PSV een onderlinge wedstrijd spelen welke live wordt uitgezonden op YouTube.

Belgische competitie start met achttien clubs

De Jupiler Pro League start komend seizoen met achttien in plaats van zestien clubs, zo meldt het Algemeen Dagblad. Dat betekent dat Waasland-Beveren op het hoogste niveau van België mag blijven acteren. 'De raad van bestuur van de Pro League ziet ervan af vast te houden aan een competitie met zestien ploegen, zoals gebruikelijk. De juridische struikelblokken zouden de geplande competitiestart in het gedrang kunnen brengen, wat opnieuw tot enorme imagoschade voor het Belgisch voetbal zou leiden, luidde de motivatie.'

Donderdag 30 juli

VVV-fans staan voor dilemma

De fans van VVV-Venlo staan voor een dilemma. De club uit Limburg heeft de nieuwe regelgeving voor het bezoeken van competitiewedstrijden in de eerste seizoenshelft naar buiten gebracht. De fans kunnen maar één topwedstrijd live bekijken: tegen Ajax óf tegen Feyenoord, zo meldt De Limburger. Tot nu toe zijn 2200 seizoenkaarten verkocht, terwijl er vanwege de coronaprotocollen plek is voor 1063 toeschouwers.

Chaos in Belgische voetbal is compleet

De chaos in het Belgische voetbal is compleet. De rechtbank van Dendermonde heeft Waasland-Beveren namelijk gelijk gegeven in zijn zaak tegen de Pro League en de KBVB, zo meldt De Telegraaf. De krant schrijft: 'De uitspraak is een document van 27 pagina’s en daarin wordt gesteld dat Waasland-Beveren opnieuw moet worden opgenomen in de kalender van Jupiler Pro League, de hoogste klasse van onze zuiderburen.'

Naar verluidt is er een aanzienlijke dwangsom uitgesproken voor wedstrijden die worden afgetrapt zonder Waasland-Beveren in de eerste klasse. Op dit moment is het nog niet duidelijk of dat de geëiste vijf miljoen euro per wedstrijd is. Voor de Pro League is de uitspraak een enorm probleem. De competitiestart over een week komt namelijk in gevaar.

Woensdag 29 juli

Gudelj test positief op corona

De Sevilla-speler die het coronavirus heeft opgelopen is oud-Ajacied Nemanja Gudelj, zo maakt de middenvelder zelf bekend via Twitter. Met Gudelj gaat het goed, want naar eigen zeggen heeft hij geen last van de symptomen. Eerder werd al bekend dat er een speler bij Sevilla positief had getest op het coronavirus, maar nu is dus duidelijk dat het om oud-Ajacied Gudelj gaat.

Sevilla legt trainingen stil

Bij Sevilla FC zijn de trainingen tijdelijk stilgelegd, zo meldt de Spaanse club via de officiële kanalen. Reden voor dit besluit is het feit dat een speler van Sevilla FC positief getest is op het coronavirus. Met de speler, wiens naam niet bekend is gemaakt, gaat het naar verluidt goed: hij vertoont geen symptomen. Sevilla FC moet volgende week al uitkomen in de Europa League. Bij Real Madrid werd ook al een speler - Mariano Díaz - positief getest op het coronavirus.

Dinsdag 28 juli

KBVB stelt bekertoernooi uit

De Belgische voetbalbond KBVB heeft besloten om de speeldagen van het Belgisch bekertoernooi voor zowel de mannen als de vrouwen uit te stellen. De reden hiervan zijn de strengere coronamaatregelen in de provincie Antwerpen. 'De eerste ronde bij de mannen stond geprogrammeerd voor het weekend van 8 en 9 augustus, de eerste ronde bij de vrouwen stond geprogrammeerd voor het weekend van 15 en 16 augustus. Een nieuwe startdatum zal vastgelegd worden in functie van de (provinciale) Covid-19 maatregelen en in nauw overleg met de vleugels en de Pro League', zo wordt er geschreven.

Positieve coronatest bij Willem II-speler

Bij Willem II is er een lid van de selectie positief getest op het coronavirus. Dat heeft de club dinsdag wereldkundig gemaakt via de officiële kanalen. Om wie het precies gaat, wordt niet gemeld. 'Het gaat om een selectiespeler die geen symptomen of klachten heeft, maar na de eerste testronde positief op het virus getest is', schrijven de Tricolores. 'De test waarna deze speler een positieve uitslag kreeg vond maandagmiddag plaats. Er is vervolgens geen contact geweest tussen hem en overige personen binnen de organisatie.'

Maandag 27 juli


Ook staflid Jong AZ besmet met coronavirus

Bij Jong AZ is wederom een persoon positief getest op het coronavirus. Dit keer gaat het om een lid van de staf, terwijl enkele dagen geleden al een speler positief was getest. AZ laat weten dat de persoon in kwestie direct in thuisquarantaine is gegaan. 'Het gaat om een staflid dat geen symptomen of klachten had', schrijft men. Spelers en stafleden worden bij AZ om de zoveel dagen getest op het coronavirus.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.