Taylor krabbelt op met strijdige statistieken | Ajax Showtime

Taylor krabbelt op met strijdige statistieken

door Finn Dekker 25

Taylor krabbelt op met strijdige statistieken

door Finn Dekker 25

Laatst geüpdatet

Bij Jong Ajax staat het resultaat op de tweede plaats. Ontwikkelen is het hoofddoel. Onze samenvatting na afloop van de wedstrijd geeft dus niet altijd de juiste weergave van wat echt van belang is. Wat viel op naast het scoreverloop? Dat proberen wij uit te leggen aan de hand van een aantal opvallende notities van Jong Ajax-watcher Finn Dekker. Ditmaal over de 5-1 nederlaag tegen Excelsior.

Taylor krabbelt op met strijdige statistieken

Kenneth Taylor kende een wisselende wedstrijd tegen Excelsior. De middenvelder verstuurde drie key passes en creëerde twee kansen. Daarbij had eigenlijk minimaal een pass beloond moeten worden met een assist - en scoorde de achttienjarige Ajax' enige treffer vanaf elf meter. Maar tegelijkertijd verloor Taylor maandagavond 29(!) keer de bal. In de duels ging het daarentegen weer beter: de linkspoot won tien van zijn veertien duels.

Brobbey hoeft weinig te vrezen van Traoré

Hoewel Brian Brobbey hoogstwaarschijnlijk Ajax aan het einde van dit seizoen verlaat, staat de Amsterdammer wel hoger in de pikorde dan Lassina Traoré. Beiden ontliepen elkaar begin dit seizoen amper, maar Brobbey is Traoré nu al even voorbijgestreefd. En dat blijft nog wel even zo. Waar Brobbey sinds de winterstop al meerdere keren van waarde is geweest in de hoofdmacht, blijft Traoré aanmodderen in Jong Ajax. Ook tegen Excelsior was de Burkinees niet scherp genoeg.

Van der Gaag wisselt nog voor de rust

Het was een behoorlijk statement, het wisselen voor de rust. Mitchell van der Gaag zag Jong Ajax in een kleine twintig minuten tijd drie goals incasseren. De trainer greep daarna in: Rio Hillen en Christian Rasmussen werden naar de kant gehaald, maar het hadden er ook zomaar zes of zeven kunnen zijn, als dat kon. Tactisch stond het vervolgens - met Youri Regeer in het centrum - wat beter. Het leed was echter al geschied.

Van Gelderen maakt zijn eerste minuten van het jaar

Eén Ajacied zal stiekem lak hebben gehad aan het resultaat, namelijk Liam van Gelderen. De rechtsback keerde weer terug in het veld bij de beloften, als invaller na een uur spelen. Door een enkelblessure stond de verdediger lang aan de kant. Tegen SC Cambuur en FC Volendam zat de rechtspoot al op de bank. In Rotterdam was het dan eindelijk zover. Zijn rentree tegen Excelsior betekende pas zijn vierde optreden dit seizoen. Hopelijk kan Van Gelderen dan ook vanaf nu fit blijven.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com)

Bron Ajax Showtime

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties