Oranje Vrouwen zetten grote stap naar WK

door NielsE 16

Het Nederlands Vrouwenelftal heeft een grote stap richting kwalificatie voor het WK voetbal. De Oranje Leeuwinnen wisten haar tegenhangers van Zwitserland met maar liefst 3-0 te verslaan.

De vrouwen uit Nederland alsook uit Zwitserland wisten in de eerste helft niet te scoren. Oranje was de sterkere ploeg, maar wist de krachtsverhouding nog niet in de score uit te drukken. In de tweede helft was er meer actie aanwezig, spits Sherida Spitse brak de ban in de 49e minuut. De targetvrouw zag haar vrije trap via de binnenkant van de paal binnenvliegen.

Na het eerste doelpunt hielden de Oranje vrouwen het duel onder controle, het deelde nog een aantal speldenprikjes uit om vervolgens via Lieke Martens en Vivianne Miedema korte metten te maken met de Zwitsers. De beste voetbalster ter wereld nam de 2-0 voor haar rekening, Miedema scoorde in de slotfase van het duel op een mooie wijze de 3-0.