'Ik lachte om een goede indruk te maken'

door Gino Haverkamp 8

'Ik lachte om een goede indruk te maken'

door Gino Haverkamp 8

Laatst geüpdatet

Met negentien goals afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie mag Danilo Pereira spreken van een persoonlijk topseizoen. Zijn start in Amsterdam was echter niet al te makkelijk, zo erkent hij in gesprek met het Braziliaanse ESPN.

De Braziliaan kwam in de zomer van 2017 over van Santos en kende aanvankelijk problemen met aanpassen aan de taal en cultuur. Hij sprak alleen Portugees en geen woordje Engels of Nederlands. 'De eerste training was lastig, want ik sprak geen Engels', legt hij uit. 'Ik kon mezelf niet eens voorstellen. Ik lachte gewoon maar om een goede indruk te maken.'

Hoe anders is dat nu. 'Ik kreeg samen met David Neres twee keer per dag les in Engels. Dat maakte mijn leven wel wat makkelijker. Ik spreek nu zelfs een beetje Nederlands, al is dat nog erg lastig.'

Met Neres, zijn landgenoot, kan Pereira goed opschieten. Door de jaren heen zijn de twee zelf vrienden met elkaar geworden. 'Hij helpt me vaak en we praten altijd. Hij zag dat ik het in het begin moeilijk had en bracht mij steun', vertelt hij over de buitenspeler van Ajax 1.

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.