De Jong levert assist tijdens gelijkspel Sydney FC

door Jesse ter Haar 0

Siem de Jong heeft dinsdag een belangrijke assist geleverd voor zijn ploeg Sydney FC in de Aziatische Champions League. De huurling ging met zijn club op bezoek bij Shanghai SIPG FC en speelde aldaar met 2-2 gelijk. Sydney blijft daardoor wel vierde en laatste in Groep H.

In de eerste helft kwam Sydney nog op een 0-1 voorsprong via Brandon O'Neill, maar dat was slechts van korte duur. Elkeson scoorde de 1-1 voor de thuisploeg, waarna Wang Shencao de thuisploeg op voorsprong wist te zetten.

Na rust was het tijd voor de invloed van De Jong. De Ajacied wist in de 63ste minuut de assist te geven op een treffer van Adam Le Fondre en stelde daarmee een punt veilig. Na zijn bijdrage werd hij in de 75ste minuut naar de kant gehaald.