Brobbey: 'Niveau is veel hoger'

door NielsE 3

Brobbey: 'Niveau is veel hoger'

door NielsE 3

Laatst geüpdatet

Jong Ajax kende door de interlandperiode veel debutanten, onder meer Brian Brobbey en Quinten Timber mochten voor het eerste hun opwachting maken in het betaalde voetbal. Coach Michael Reiziger is tevreden na het treffen met Jong PSV, maar erkent wel dat er eigenlijk gewonnen had moeten worden in het met 2-1 verloren duel.

'Je hoeft niet zoveel keuzes te maken als je niet zoveel spelers hebt, dus het was geen puzzel', stelt Reiziger in gesprek met Ajax TV. 'Het is uiteindelijk een goed elftal geworden die ook een goede wedstrijd kan spelen. Het is mooi dat heel veel spelers hun debuut kunnen maken. Ik ben zeker tevreden over het niveau wat de spelers hebben laten zien. Ik kan op een goede wedstrijd terugkijken, alleen je moet hem uiteindelijk wel winnend afsluiten.'

Quinten Timber is ook heel erg blij met zijn debuut, maar beseft ook dat er wel gewonnen had moeten worden. 'Ik hoorde vanmiddag dat ik mijn debuut zou gaan maken. Ik had al een beetje het gevoel na de training van gisteren, maar vanmiddag hoorde ik het voor het eerst. Het is natuurlijk heel mooi, ik had wel een beetje gezonde spanning: je wil natuurlijk wel laten zien wat je kan.' De jongeling kijkt zelf terug op een geslaagd debuut. 'Gelukkig is dat volgens mij gelukt. Je speelt natuurlijk al wel een tijdje bij Ajax, en dan heb je wel meer te maken met grote wedstrijden.'

Ook toptalent Brian Brobbey mocht zijn opwachting maken in het duel met Jong PSV, iets waar de jongeling niet op had gerekend. 'Ik wist het niet, maar het is toch gekomen. Dat is mooi. Klein beetje zenuwen, het niveau is veel hoger en er is veel meer publiek. In de bus hebben we erover gesproken, het was heel mooi', sluit de spits af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.