Bosz vertelt mooie anekdote over De Ligt

door SJvanveen 8

Bosz vertelt mooie anekdote over De Ligt

door SJvanveen 8

Laatst geüpdatet

Peter Bosz, toevallig zondag aangesteld als de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen, heeft in het magazine van de VVCS teruggeblikt op een periode tijdens zijn Ajax-tijd toen huidig captain Matthijs de Ligt op doorbreken stond. De ex-succescoach van de Amsterdammers komt met een mooie anekdote.

Danny Blind, toenmalig bondscoach van Oranje, kwam bij Ajax te praten over potentiële internationals. Hoewel De Ligt toentertijd nog op de Ajax-bank zat, noemde Bosz hem als potentiële gegadigde. 'Let op: ik vind De Ligt zó goed, dat ik denk dat, als hij eenmaal gaat spelen bij mij, hij er niet meer uitgaat en zo bij het Nederlands elftal zit.'

Toen Bosz dat zei over De Ligt zat de jongeling op de bank bij Ajax. Blind lachte hem uit. Bosz: 'Je lacht me waarschijnlijk uit, maar er zit iemand bij mij op de bank van wie ik denk dat hij binnen een jaar bij jou in het Nederlands elftal zit. Hij (Blind, red.) zei: wie dan? Ik antwoordde: De Ligt. Hij lachte en zei: hij is zeventien jaar.' Inmiddels is De Ligt meervoudig international en niet meer weg te denken uit de basiself van huidig bondscoach Ronald Koeman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties