AD: Van Gaal wijzigt basiselftal niet voor duel met Verenigde Staten

door Gino Haverkamp 12

Bron Algemeen Dagblad

AD: Van Gaal wijzigt basiselftal niet voor duel met Verenigde Staten

door Gino Haverkamp 12

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Nederland begint tegen de Verenigde Staten naar verwachtinf met dezelfde elf spelers die tegen Qatar aan de aftrap stonden. Dat houdt in dat Ajacieden Jurriën Timber, Daley Blind en Davy Klaassen zich weer op kunnen maken voor veel speelminuten. Dat voorspelt het Algemeen Dagblad.

De vraag gedurende de afgelopen week was in hoeverre bondscoach Louis van Gaal zal gaan sleutelen aan zijn elftal. Onder meer zijn keuze om tegen Qatar te beginnen met Marten de Roon kon op veel kritiek rekenen. Ook Memphis Depay, terug van een blessure, kreeg de nodige commentaren. Beide spelers staan naar verluidt toch aan de aftrap.

Andries Noppert verdedigt naar verwachting het doel met voor hem een vijfmansverdediging bestaande uit Denzel Dumfries, Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Blind. Frenkie de Jong en De Roon vormen een blok op het middenveld met Klaassen voor hun. Cody Gakpo, gedeeld topscorer van dit WK, en Depay vormen het aanvalsduo, zo is de verwachting.

Verwachte opstelling Nederlands elftal

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, De Roon, Klaassen; Gakpo, Depay.

Win vijftig keer je inzet terug als Nederland wint van de Verenigde Staten. Alleen voor nieuwe spelers!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.