Zo deelde Martínez als middenvelder in de malaise

ThijsZwagerman, 21-02-2020 om 16:00, 12900 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

In de rubriek ‘De wedstrijd van’ analyseert Ajax Showtime regelmatig één Ajacied tijdens een wedstrijd van de Amsterdammers. In deel 8: De wedstrijd van Lisandro Martínez tegen Getafe.

Door de basisplaats van Daley Blind keerde Lisandro Martínez op bezoek bij Getafe terug op het middenveld. Als controlerende middenvelder deelde de Argentijn, niet bepaald geholpen door zijn ploeggenoten, in de malaise. Een analyse van zijn spel in het met 2-0 verloren Europa League-duel.

Nadat Martínez het seizoen begint als centrumverdediger, komt de linkspoot na een paar weken op het middenveld terecht. Trainer Erik ten Hag is zoekende en probeert Martínez op bezoek bij Sparta Rotterdam voor het eerst uit op het middenveld. Dit bevalt, waarna de Argentijn tot de blessure van Blind niet meer van het middenveld verdwijnt. 

Gedurende de absentie van Blind speelt Martínez zes competitieduels als centrumverdediger. Tegen het stugge Getafe keert hij, door de rentree in het basiselftal van Blind, echter weer terug op het middenveld. Ondanks dat de bedoelingen van Getafe voor Ajax vooraf volledig duidelijk hadden moeten zijn, vinden de Amsterdammers in Madrid geen antwoord op het spel van Getafe. Martínez speelt daar als middenvelder een aanzienlijke rol in.

Ajax-plan in de opbouw

Dat Ten Hag en Ajax zich hebben ingelezen in Getafe, blijkt duidelijk uit de manier waarop Ajax donderdagavond wil opbouwen. Getafe staat erom bekend hoog druk te zetten op de opbouw van de tegenstander en zet normaal gesproken met twee spitsen het centrale verdedigingsduo van de tegenstander direct vast. Tegen Ajax is deze intentie niet anders. Maar om te voorkomen dat Ajax rechtstreeks in de Getafe-val loopt, heeft Ten Hag iets bedacht. De trainer laat centrale verdedigers Edson Álvarez en Blind ver uitzakken, zodat er op het middenveld veel ruimte staat om vrij te komen. 

Het opbouw-plan van Ajax in beeld: centrumverdedigers Álvarez en Blind zakken ver uit, zodat er op het middenveld voor andere Ajacieden ruimte ontstaat om vrij te komen. Voor Getafe zou het moeilijk moeten zijn om in zo’n grote ruimte hoog druk te zetten.

Zoals in de bovenstaande afbeelding zichtbaar is, neemt Blind tegen Getafe enkele keren de doeltrap. De linkspoot speelt bij voorkeur doelman Bruno Varela in, zodat Ajax veel ruimte en meer keuzes heeft om op te bouwen. Nadat dit in de openingsfase echter fout gaat bij Martínez en Varela, hanteert Blind - en later Varela zelf - veelal de lange bal. Het doordachte plan om tegen het hoog drukzettende Getafe tot opbouwen te komen valt daarmee in het water.

In de openingsfase gaat de Ajax-opbouw mis als Varela Martínez inspeelt, in plaats van de vrijstaande Van de Beek. Een hachelijke situatie, waarbij Varela de bal ternauwernood op tijd wegwerkt, is het gevolg.

Moeizame opbouw mede door Martínez

De gebrekkige opbouwende kwaliteiten van Varela, die hierin zichtbaar stukken minder is dan eerste doelman André Onana, zijn echter niet de enige reden dat de Ajax-opbouw tegen Getafe mislukt. Ook middenvelders Martínez en Van de Beek en de slecht spelende Hakim Ziyech valt hierbij wat te verwijten. Zoals oud-Ajacied Frenkie de Jong zaterdag namelijk aantoont tegen Getafe, kun je eigenlijk alleen onder de hoge druk van de Madrilenen uitspelen door veel beweging op het middenveld te hebben en hierdoor telkens minimaal één vrijstaande middenvelder te creëren.

Doordat Álvarez en Blind extreem ver uitzakken in de Ajax-opbouw ontstaat er ruimte voor de middenvelders om vrij te komen, maar hiervan wordt nauwelijks gebruikt gemaakt door de Ajacieden. In plaats van aanspeelbaar te worden, verstopt het Ajax-middenveld zich achter hun directe tegenstander. Hierdoor zijn de Amsterdammers genoodzaakt de lange bal te hanteren, welke bijna elke keer wordt gewonnen door Getafe-verdedigers. Op een voetballende manier door de verdediging van Getafe komen lukt Ajax pas voor het eerst na ruim een uur voetballen. De hoge druk van Getafe neemt dan door vermoeidheid wat af en de spelers van Ajax durven meer risico te leggen in hun acties met en zonder bal.

Door het uitzakken van Álvarez en Blind ontstaat er voor het middenveld van Ajax ruimte om vrij te komen en aanspeelbaar te worden. Zowel Martínez als Van de Beek maken hiertoe echter weinig aanstalten, waardoor Ajax veelvuldig genoodzaakt is de lange bal te hanteren.

Martínez kan de bal niet kwijt

Dat de Ajacieden tegen Getafe onvoldoende in beweging zijn om vrij te komen, is helaas niet alleen in de eerste fase van de opbouw het geval. Ook wanneer Ajax een stuk hoger op het veld tot een uitgespeelde aanval probeert te komen, heeft de speler aan de bal namelijk opvallend weinig afspeelopties. Martínez, die als controlerende middenvelder veelvuldig in deze zone op het veld aan de bal is, wordt zodoende in de problemen gebracht. Vaak kan de Argentijn de bal niet kwijt, waardoor hij moet gaan dribbelen of een lange bal moet spelen. Beide opties leiden echter vaak balverlies in.

Een veel voorkomend beeld: wanneer Martínez aan de bal is heeft hij eigenlijk geen voorwaartse aanspeelmogelijkheden. In de bovenstaande situatie doet Van de Beek nog wel een poging om vrij te komen, maar hij heeft een Getafe-middenvelder in zijn rug.

Martínez is aan de bal, maar geen enkele Ajacied doet een poging om vrij te komen.

Ook hier ligt er op het middenveld veel ruimte om vrij te komen, maar duikt geen enkele Ajacied in dit gat. 

Martínez gaat daardoor dribbelen, maar loopt zich luttele seconden later vast.

De keren dat Ajax-spelers zich wel aanbieden bij Martínez en ook daadwerkelijk tussen de linies vrijkomen zijn spaarzaam, maar als dit gebeurt levert het meestal wel direct dreiging op. In de return van volgende week - waarin Ajax een 2-0 achterstand moet goedmaken - zal er dan ook veel meer dynamiek tussen de linies aanwezig moeten zijn als Ajax de achtste finale van de Europa League wil bereiken.

In de slotfase van de wedstrijd is er iets meer beweging tussen de linies. Martínez heeft zodoende meer afspeelmogelijkheden en speelt hier Dusan Tadić in. De Serviër kan draaien, waarna Ajax gevaarlijk kan worden. Dergelijke momenten zijn er tijdens Getafe - Ajax echter veel te weinig.

Waarde in verdedigend opzicht

Ondanks het feit dat Martínez in balbezit - soms buiten zijn schuld om - te weinig brengt, is de Argentijn in verdedigend opzicht wel van grote waarde. Getafe speelt veel lange ballen, waardoor Ajax veel in luchtduels terechtkomt. Ondanks zijn geringe lengte wint Martínez opvallend veel van deze duels. De strijd om de tweede bal is in de meeste gevallen een prooi voor de Argentijn.

Daarnaast heeft Martínez een goed verdedigend inzicht en is hij van nature enorm fel op de bal. Daardoor smoort hij enkele counteruitbraken van Getafe donderdagavond in de kiem. Het zijn belangrijke acties tegen de Madrilenen, die het juist voornamelijk van deze counters moeten hebben.

De strijd om de tweede bal is in veel gevallen een prooi voor Martínez. 

Daarnaast smoort hij ook enkele counters in de kiem met felle ingrepen.

Een negatieve hoofdrol in verdedigend opzicht heeft Martínez echter ook. Bij het openingsdoelpunt van Getafe, dat ontstaat uit een vrije trap, heft de Ajacied namelijk de buitenspelval op. Mathias Olivera kan daardoor voorgeven, waarna Deyverson scoort. Een dure fout van Martínez. Dat de vrije trap werd gegeven na een ogenschijnlijk reglementaire schouderduw van Álvarez, maakt de openingstreffer alleen maar pijnlijker. 

Martínez heft de buitenspelval op, waardoor Olivera kan voorgeven. Uit zijn voorzet scoort Deyverson de 1-0.

Conclusie

Dat Ajax op bezoek bij Getafe een uitermate slechte wedstrijd speelt, is zeker niet alleen de schuld van Martínez. Hoewel de Argentijn in de opbouw te vaak onbereikbaar is en Ajax daardoor niet onder de druk van Getafe uit kan spelen, heeft Martínez zelf ook last van ploeggenoten die niet vrijlopen. Ajax is veel te statisch waardoor Martínez vanaf het middenveld maar zelden in staat is om de bal voorwaarts naar een teamgenoot te spelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ajax donderdagavond amper tot uitgespeelde kansen komt.

Op het middenveld heeft Martínez in defensief opzicht wel zijn waarde. De Argentijn wint veel duels om de tweede bal en voorkomt met felle ingrepen enkele dreigende uitbraken. Toch kunnen we al met al niet anders dan stellen dat ook Martínez tegen Getafe meedeelde in de malaise. Zijn terugkeer op het middenveld werd er dan ook eentje om snel te vergeten.

Screenshots afkomstig van FOX Sports.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: info@ajaxshowtime.com

Lees meer 'De wedstrijd van':
Deel 1: Hoe Álvarez van waarde is op het Ajax-middenveld
Deel 2: Waarom Ten Hag in het centrum voor Veltman kiest
Deel 3: Hoe Van de Beek de 8-positie invulde
Deel 4: Waarom Mazraoui Ten Hag wél kon bekoren
Deel 5: Waarom Tadić tegen Valencia het verschil niet kon maken
Deel 6: Zo drukte 'regisseur' Eiting zijn stempel tegen PSV
Deel 7: Zo betoverde Ziyech Chelsea op Stamford Bridge

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxSXM
Met zoveel ruimte op met middenveld zou je in Amsterdam 3-4-3 moeten gaan spelen met Dest Schuurs en Blind achterin en Eijting erbij op middenveld. Martinez vlak voor de verdediging in een ruit op het middenveld. Nu zou Hag dat wel aan moeten durven aangezien er niets meer te verliezen valt...
0 0
Aad82
Marin wordt het gezicht van het nieuwe Ajax volgend jaar.
1 -1
FreddyAX
Martinez speelde zeker niet slecht, hij kon aan niemand de bal kwijt maar had ook zijn handenvol aan herstelwerk doordat vd Beek en Ziyech geen bal vasthielden.
Ook in verdedigend opzicht greep hij vaak in op het goede moment.

Ajax heeft zich gewoon in de maling laten nemen maar liet zelf ook niets zien in aanvallend opzicht, heel jammer, hopelijk kunnen ze het gezicht een beetje redden a.s. Donderdag,zou wel nodig zijn.
Als blijkt dat dit team het niet meer voor elkaar kan en wil opbrengen dan moet de bezem er doorheen ,die leegloop kan dan alleen maar helpen.
1 0
Zollner
Volgende week Martinez lekker op zijn echte positie: linksback. Schuurs met leermeester en positiekoning Blind ernaast. Dest rechtsback. Dan zit er genoeg voetbal in de verdediging. Eiting, van de Beek en Ziyech op het middenveld moet dan toch een enorm hoge balcirculatie mogelijk maken? Kun je weer je eigen spel spelen en tik je die gasten toch met gierende banden terug naar Spanje!
2 -3
Cupmetgroteoren
Ok chief...
0 0
Redrum
Waar blijft de analyse van hoe Erik ten Hag voor de zoveelste maal zijn team totaal onvoorbereid het veld in stuurde tegen een ploeg die er alles aan doet om Ajax te ontregelen?
3 -2
meerzicht
Ja joh want ten hag ontslaan dat is de oplossing. Neem ff je pilletje en een goed glas ga je alles weer wat helderder zien.
0 -3
Redrum
Misschien moet jij eens een pilletje nemen. Zo'n pilletje waarmee je dingen wat helderder kan zien. Ten Hag is namelijk een totaal incapabele trainer. Als je dat nu nog steeds niet ziet heb je misschien wat hulp nodig.
0 0
MPAjax
viel me op dat getafe als team voor elkaar wilde gaan en minder gedekte balletjes wachters hadden maar op plekken stond waar ballen te verovereren waren en een doelpunt te maken is
2 0
Babangida83
Frenkie zorgde er dan voor dat t de tweede keer in de opbouw wel goed stond, door te gaan praten. Martinez kan dat helaas niet.
2 0
FreddyAX
Martinez is onvergelijkbaar met Frenkie, zoals het gros van de Europese middenvelders, ik neem hem dat niet kwalijk, hij had wel als een van de weinigen strijdlust en liet zich niet provoceren.
0 0
Tecmessa
Frenkie zorgde er altijd voor dat hijzelf vrij stond. Je kon altijd de bal bij hem kwijt, ook omdat hij het vermogen had om via een dribbel los te komen van zijn directe tegenstander. Dat heeft Lisandro veel minder maar dat is ook logisch want Frenkie is exceptioneel goed.
1 0
Babangida83
Het ene sluit t andere niet uit. Van alle twee was sprake, naar mijn idee. Maar je moet ook weer niet denken dat Frenkie alleen maar dribbelde, zo was t ook weer niet. Daar zat heel veel positiespel in. Martinez heeft t echter alle twee niet.

Daarom ben ik zo voor t middenveld Gravenberch Eiting. Eiting heeft dat organisatietalent. Gravenberch die dribbel van box to box. En dan gaat t heus een keer fout, maar niet iedere wedstrijd zoals nu. En ben je bovendien aan t bouwen naar perfectie ipv stil te staan, zoals je nu doet.
0 0
FreddyAX
Gravenberch is zeker een toptalent maar had het tegen deze ploeg heel zwaar gehad omdat hem alle fysieke en mentale hardheid ontbreekt.
0 0
Ar
Het eerste plaatje geeft alleen al weer hoe fout het gisteren stond.
0 0
RN
Ik denk dat als we 9 wedstrijden winnen van de komende 12 in de Eredivisie we kampioen zijn mannen.

Koppen bij elkaar en die titel binnenharken
0 -5
Cupmetgroteoren
Kampioen wordt Ajax in de uiterst zwakke eredivisie sowieso. Zelfs een doofstomme blinde vrouw zonder armen en benen en met nul verstand van voetbal zou kampioen worden met dit Ajax in deze eredivisie.
0 0
Redrum
Als 1 van die 9 tegen AZ is dan zijn we gegarandeerd kampioen ja.
1 0
Amster
We moeten gewoon weer ns gaan kappen met die fucking 10 positie.
De 6 moet terug, en laat net Daley dat prima kunnen uitvoeren

Martinez als LCV
En dan het middenveld :
Vd Beek Ziyech
Blind
6 -2
Dennizle
Gemis van Neres is ongelooflijk hard gebleken. Hij is de enige die met een vlijmscherpe actie voorin kansen kan afdwingen en bovendien verdedigers meetrekt. Daarnaast kan Ziyech zonder Promes veel minder ballen kwijt, omdat Tadic en Babel teveel in de bal spelen, zo weinig diepgang. Ik vrees dat dit thuis niet veel anders gaat zijn. Martinez moet maar op linksback, Eiting opstellen om het spel te verdelen, misten gisteren echt intelligentie en rust op het middenveld.
4 -3
altijdwelwat
Des te langer iemand geblesseerd is in een slechte fase , des te heiliger hij word verklaard. Neres heeft welgeteld 2 assist afgeleverd in zijn laatste 39 wedstrijden, ook die gaat het verschil niet maken.
5 -1
Aad82
Wat een domme figuren hier joh.

HIJ TREKT VERDEDIGERS MET ZICH MEE ZODAT ER RUIMTE ONTSTAAT VOOR EEN VD BEEK, EEN TADIC EN EEN ZIYECH OMDAT HIJ FUCKING VEEL DIEPGANG EN SNELHEID HEEFT
0 0
afcas
Jij baseert iemands prestaties puur op assists en goals dus?
0 0
Ajax95Duivendrecht
Dat middenveld is echt problematisch op dit moment, eigenlijk al het hele seizoen. Martinez-Vd Beek als dubbele zes functioneert alleen als de tegenstander zelf van eigen kracht uitgaat en Ajax dus in de duels MOET komen om dat te ontregelen (bovendien ligt er tegen dat soort ploegen veel ruimte achter de verdediging en dan komt het loopvermogen van Martinez en Vd Beek goed van pas). Maar gisteren moest Ajax juist NIET in de duels komen, omdat de tegenstander fysiek en organisatorisch veel sterker was dan Ajax zelf. In dat geval heb je niets aan het blok Martinez-Vd Beek. Die zijn voetballend veel te beperkt om middels combinatievoetbal eronder uit te spelen.

Er werd hier de afgelopen dagen nogal lacherig gedaan over Eiting en Gravenberch, die fysieke watjes werden genoemd die niet gemaakt zouden zijn voor dit grote-mannenvoetbal. Maar ik denk dat 1 van beide - en dan m.n. Eiting - juist gisteren de sleutel zou zijn geweest om door die Getafe-pressie heen te spelen.

En daar zie je ook het verschil met vorig jaar. Met Frenkie en Lasse hadden we toen juist continu afspeelopties in de eerste fase van de opbouw op het middenveld. Met Martinez en Vd Beek niet. En met Alvarez en Marin hadden we dat begin van het seizoen trouwens ook niet. Wat mis ik Frenkie en Lasse, zeg.
5 0
wladimir
Ik denk dat ten Hag ook wel weet dat Eiting een betere speler is dan Martinez. Hij komt terug van een blessure. Martinez heeft het in principe niet heel slecht gedaan. Wel vreemd dat de wissel tijdens de wedstrijd niet is gedaan.
1 0
Ajax4proud
Ja als we in de geschiedenis terug gaan kijken, wat mis ik Suárez!

Dit Ajax liet zich leiden door theater Getafe, Ajax moet in de thuis wedstrijd vol aan de bak en gelijk een begin goal maken.
1 0
Ajax4proud
Ik vind de analyse wel ok, alleen nu word er best veel naar Martinez gekeken. Hij is een goede verdediger, maar bij gebrek aan een ervaren goede middenvelder moet Martinez daar weer neergezet worden. Babel daartegen viel gewoon door mand, kom op zoveel ervaring en dan zich laten kennen. Die kopbal had hij ook wel mogen hebben.

Tadic niet gezien, kortom een heleboel Ajacieden die niet thuis gaven. De thuis wedstrijd is wel heel moeilijk, geen tegen goal incasseren anders mag je er 4 gaan maken om te winnen.
1 0
Vlieske
Martinez is een goede back. Meer niet. Pure armoede dat hij bij ajax op het middenveld speelt.
6 -3
NaarCLbeker5
Negen van de tien keer dat jij iets roept is het negatief en mensen afkraken.
Wat hebben we daar aan?
Wat een negatieve persoonlijkheid.
0 0
RAL3028
Deze wedstrijd schreeuwde om een type als Frenkie.
6 0
PJK54
Verzoop met Barcelona ook tegen deze theatergroep!
1 -1
RAL3028
Nou als ik die stills in het artikel zie dan zie ik hem er gewoon tussendoor lopen
0 0
EersteAanname
Zou je in Amsterdam Ziyech niet wat kunnen laten uitzakken om onder de druk uit te voetballen? Bijv met Donny op 10 ofzo? Zomaar een ideetje hoor maar dat er iets moet veranderen lijkt me duidelijk
3 0
PeterVKV
Het stond gewoon fout tegen deze tegenstander waardoor de middenvelders de bal niet kwijt konden. Wat is er gebeurd met de door elkaar heen wervelende aanvallers die altijd in beweging zijn en daardoor aanspeelbaar? Het is alweer tijden Frank de Boer voetbal met buitenspelers die aan de zijlijn de bal opwachten en dan iets gaan verzinnen en meestal de bal kwijtraken als de tegenstander agressief druk zet. Alles is weg en we zijn terug bij af.
2 -1
afcas
Nou, ik zag ook vaak genoeg dat de buitenspelers juist niet aan de zijlijn stonden op momenten dat ze er wel moesten staan. Onder andere met backs in balbezit die de bal dan niet kwijt konden waardoor ze weer terug moesten...
0 0
ST
Gisteren was goed te zien dat Martinez echt een verdediger is en geen middenvelder. Je zou kunnen overwegen om hem samen met Blind in het centrum van de verdediging te plaatsen. Zowel Blind als Martinez zijn namelijk de enige zekerheidjes als centrale verdedigers. Waarom zouden er wel 2 rechtspoten achterin kunnen staan (zoals bij vele topclubs te zien) maar geen linkspoten? Alvarez en Schuurs weten mij in ieder geval nog niet genoeg te overtuigen.
6 -2
Joseph
De beste wedstrijd speelde Ajax dit seizoen tegen Chelsea, toen stond Martinez op het middenveld.

Het grootste probleem is de hoge druk van Getafe, dat wordt niet makkelijker met Varela en Alvarez die een lage handelingssnelheid hebben en een zwakke pas.

Volgende week zou ik het middenveld laten staan, Schuurs naast Blind laten spelen voor de betere opbouw.
0 0
Babangida83
Klopt wel, maar ook weer niet. Iedere uitbraak van Chelsea was gevaarlijk omdat de organisatie niet goed stond. Behoudens de rol van de scheidsrechter, was dat ook een reden voor t gelijke spel. De opbouw van achteruit was ook in die fase niet voldoende. We leunden echt op onze 5 goede voorwaartsen. Toen er daar een paar van wegvielen, bleef er niet voor niets weinig over.

Martinez zet de restverdediging niet neer, regelt de opbouw niet goed zodat iederen in positie staat en communiceert niet genoeg zodat de voorwaartsen juist druk kunnen zetten. Dat is een wereld van verschil met Frenkie. Sterker, hij ontregelt het eerder.

En daarom is Eiting de enige die Frenkie op kan volgen. En of je Vd Beek, Martinez of Gravenberch ernaast zet, maakt niet zo veel uit. Die organisatie is cruciaal, omdat verder alleen Blind dat kan. Je hebt ook zo iemand op t middenveld nodig.
0 0
PeterVKV
Rechtspoten kunnen meestal meer met links dan linkspoten met rechts omdat er veel meer rechtspoten zijn dan linkspoten waardoor rechtspoten in de jeugd ook veel op links komen te spelen en daarmee hun linkspoot ontwikkelen terwijl linkspoten in de jeugd bijna altijd ook op links spelen. Met als uitzondering tegenwoordig de buitenspelers.
3 0
PhilRock
Martinez is niet van het directe spelen en houdt de bal véél te lang vast. Als hij dat eruit krijgt is hij veel efficiënter.
Zijn dribbels zijn soms zo riskant.
4 -1
Soccerskins
De kans is groot dat hij in de return als linksback speelt. Ik hoop dat Promes dan ook fit is dan zou ik zo beginnen:

Babel
Promes - Ziyech- Tadic
Gravenberch- Donny
Martinez - Blind - Alvarez - Dest
Onana

Traore was veel te afwezig gisteren en Babel beviel mij tegen PSV wel in de spits. Alvarez krijgt de voorkeur boven Schuurs omdat hij dat naar mijn mening (op basis van de afgelopen wedstrijden) toch heeft verdient. Gravenberch verkies ik boven Eiting omdat Ryan toch wat beter onder de druk uit kan voetballen, Eiting is vooral goed als een tegenstander zich ingraaft en hij alle ruimte krijgt.
0 -6
ST
Ik zou Tadic niet meer op de flank zetten en gewoon op 9. Daar heeft hij altijd zijn beste wedstrijden gespeeld.
3 0
Sterretje73
Ach...deze wedstrijd kwam gewoon op het foute moment. Je bent door de blessures behoorlijk wat automatismen en kwaliteit kwijt en bovendien hebben anderen diennet terug zijn nog niet direct hun beste spel weer terug. Achter de schermen wordt alweer met zevenmijlslaarzen aan volgend seizoen gesleuteld en als we idd niet doorgaan stomen we vol door om het kampioenschap binnen te trekken. Het kont allemaal wel weer goed...
1 -1
Cupmetgroteoren
Aanvallend brengt hij helemaal niks. Het is gewoon een pure linksback. Bijna alle linksbacks hebben met elkaar gemeen dat ze een beetje dommig uit hun ogen kijken (zie Dest). Ze zijn meestal niet de meest snuggere mensen. Dat zie ik ook bij Martinez. Hoort gewoon op linksback wanneer Tagliafico weggaat. Op het middenveld komt ie aanvallend tekort, maar laat ie ook verdedigend te veel ruimte vallen.
1 -12
Wesl
Mensen met rare opvattingen, die ogen dommig uit hun woorden...
1 -1
Sterspeler
Ik vond eerst vooral dat je een hoop onzin uitkraamde. Maar nu weet ik het zeker. Wat ben jij een ongelofelijke dwaas.
2 -1
Bounce77
Zielepiet
2 -1
Cruyffie
Goede analyse van het probleem lijkt me: te weinig voetballend vermogen in de as. En de oplossing was ook al duidelijk: Ten Hag had Eiting moeten opstellen. Dan kies je écht voor voetbal, en kun je onder de druk uit spelen. Hierin waren Schöne en Frenkie cruciaal vorig jaar, daar begon elke aanval.
7 -2
Libero
Als er één is die niet goed functioneert onder hoge druk is het Eiting wel.
0 -1
afcas
Gaap.
0 0
Libero
Goed beargumenteerd joh.
0 0
Sterspeler
Daarbij miste je diepgang. Je speelveld wordt wel erg klein als je geen diepgang en snelheid op de buitenpositie hebt.
3 0
Cruyffie
Absoluut waar. We missen Neres en Promes uiteraard zeer.
0 0
Babangida83
Dus dan zou je met Gravenberch en Eiting moeten spelen. Dan kan Donny diepte brengen op 10. Speelt Ziyech weer op rechts en kun je Tadic weer in de spits zetten.

Als Promes of Neres weer terug is, zou Vd Beek weer een plaatsje naar achteren kunnen eventueel.
0 0