Sporting boekt zege op rivaal Benfica in laatste wedstrijd voor CL-duel met Ajax

| door Terrence Riepma

Sporting Portugal verkeert in goede vorm voor het laatste groepsfaseduel in de Champions League met Ajax. De regerend kampioen van Portugal won zaterdagavond met 1-3 van rivaal Benfica in de Portugese competitie.

De de ploeg van trainer Rúben Amorim kwam al in de achtste minuut op voorsprong dankzij een volley van Pablo Sarabia. Het bleef bij 0-1 voor rust, nadat een treffer van Paulinho werd afgekeurd wegens buitenspel.

Een halfuur voor tijd maakte diezelfde Paulinho er nog 0-2 van en werd het later ook nog 0-3 door Matheus. Pizzi redde de eer voor Benfica door in de zesde minuut van de blessuretijd de 1-3 te maken. Door de overwinning op Benfica komt Sporting Portugal op gelijke hoogte te staan met koploper FC Porto.

Ajax - Sporting Portugal

Ajax neemt het dinsdagavond op tegen Sporting Portugal voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League. Beide ploegen zijn al door naar de achtste finales van het miljardenbal en Ajax heeft tevens al groepswinst binnen weten te slepen.