Fitz-Jim verklaart stroef spel Jong Ajax: 'Denk niet dat we hoog tempo aan de bal hadden'

| door Bart Veenstra

Kian Fitz-Jim baalt dat Jong Ajax maandagavond op Sportpark de Toekomst niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen VVV-Venlo. De jonge Amsterdammers speelden de eerste helft bovendien met A-selectiespelers Lorenzo Lucca en Francisco Conceição, maar veel grote kansen werden er niet gecreëerd.

Volgens Fitz-Jim, die na afloop sprak met ESPN, had dat wel een duidelijke reden. Hij stelt: 'Het was heel moeilijk om erdoorheen te komen. Ze stonden heel verdedigend. Ik denk niet we vandaag een heel hoog tempo aan de bal hadden...', stekt Fitz-Jim de hand in eigen boezem.

Betere tweede helft Jong Ajax

Na rust, toen Misehouy en Vos het veld in waren gekomen voor Conceição en Lucca, ging het beter bij Ajax. 'Voor rust was het beter dan erna', geeft Fitz-Jim toe. 'Als we er toen een paar hadden ingeschoten… Dan komen we meer in de wedstrijd en dan laat VVV ook meer ruimtes open. Dat gaat het beter, maar het gebeurde niet. Ik maakte ook een stomme fout, waar die goal uit komt', is Fitz-Jim schuldbewust.

Jong Ajax staat na het gelijkspel tegen VVV-Venlo (1-1) nog altijd op de elfde plaats. Het elftal van trainer John Heitinga speelt maandag 31 oktober zijn eerstvolgende wedstrijd. Dan is Willem II op Sportpark de Toekomst de tegenstander.

Weet Ajax nog hoop te houden op de knock-outfase van de Champions League door met twee doelpunten verschil te winnen van Liverpool?