Ajax Vrouwen verslaan PSV in eerste halve finale Eredivisie Cup

| door BadembaBarrie

De Ajax Vrouwen hebben donderdagmiddag in Eindhoven een grote stap gezet op weg naar de finale van de Eredivisie Cup. De vrouwen van PSV werden op eigen veld op een 0-2 nederlaag getrakteerd. Zondag zullen de Amsterdamsen het karwei in de return op De Toekomst af moeten maken.

De Ajax Vrouwen waren vanaf het begin de bovenliggende partij in Eindhoven en kregen binnen tien minuten een goede kans via Romée Leuchter. Uit een corner zag zij haar poging echter van de doellijn gehaald worden. Enkele minuten later zette Nadine Noordam Ajax alsnog op de op dat moment meer dan verdiende voorsprong.

Die voorsprong was voor Ajax echter allerminst reden om achterover te gaan leunen en de Amsterdamsen bleven PSV dan ook onder druk zetten. Dat leidde voor het rustsignaal echter niet meer tot treffers en omdat ook PSV in het voor hun betere laatste kwartier van de eerste helft niet tot wist scoren wist te komen, stond het na 45 minuten voetbal op De Herdgang 0-1.

Wedstrijd kort na rust beslist

Op basis van het laatste kwartier voor rust had PSV wellicht de hoop dat het de achterstand nog om kon buigen, maar Stefanie van der Gragt maakte vrijwel direct na rust aan die hoop een einde. De verdedigster kopte een vrije trap van Sherida Spitse van dichtbij binnen en zette daarmee de 0-2 op het scorebord.

Het doelpunt betekende de mentale nekslag voor PSV en bood Ajax de mogelijkheid de intensiteit wat te laten zakken. Het kwam niet meer in de problemen, maar scoorde ook niet meer waardoor de wedstrijd in 0-2 eindigde. Zondag volgt de return op Sportpark de Toekomst. Als die succesvol afgesloten wordt, volgt in de finale naar alle waarschijnlijkheid FC Twente, dat in de andere halve finale met 1-6 won van ADO Den Haag.