Tahirovic overtuigt nog niet iedereen: 'Op zes laten spelen, dat is nogal wat'

door Bram Bark 128

Bron VoetbalNieuws

Tahirovic overtuigt nog niet iedereen: 'Op zes laten spelen, dat is nogal wat'

door Bram Bark 128

Bron VoetbalNieuws

Laatst geüpdatet

Emile Schelvis is nog niet overtuigd van de kwaliteiten Benjamin Tahirovic, zo vertelt hij in gesprek met VoetbalNieuws. De Serie A-volger twijfelt of de twintigjarige middenvelder wel de geschikte opvolger is van Edson Álvarez. Tahirovic is volgens Schelvis wel een speler die vaak de voetballende oplossing zoekt.

Ajax bevestigde maandag de komst van Tahirovic. De meningen over de aankoop zijn verdeeld; waar Emanuelson nog aangaf dat de Amsterdammers met de komst van de Bosniër een potentiële topper in huis gehaald hebben, is Schelvis minder positief. 'De keren dat ik hem bij Roma heb gezien had ik nou niet het idee dat ik dacht van: zo, hier komt een aanstaande topper aan', begint de commentator. 'Op de verkeerde momenten druk zetten, dingen voetballend oplossen terwijl dat niet kon.'

Schelvis geeft wel aan mogelijkheden te zien in de nieuwe aanwinst van Ajax, maar of hij ook in staat is om de nummer zes-positie in te vullen vraagt de voetbalcommentator zich af. 'De verantwoordelijkheid om hem op zes te laten spelen, dat is nogal wat. Dat is echt een positie waar je het spel moet kunnen lezen en bepalen. In de wedstrijden waarin ik hem heb zien spelen, moet ik wel zeggen dat ik hem niet uit de toon vond vallen', aldus Schelvis. Tahirovic is volgens Schelvis, in tegenstelling tot Álvarez, wel een speler die vaak de voetballende oplossing zoekt.

Verkoop Tahirovic

Verder in het interview vraagt Schelvis zich af waarom Mourinho lovend is over Tahirovic, maar hem vervolgens wel laat verkopen. 'Waarom zou je je gouden dukaten nu al inleveren terwijl je dan eerder kan denken aan één grote transfer.' In het verleden werkte Mourinho meermaals samen met Nemanja Matic en daarmee durft Schelvis wel een vergelijking te maken. 'Tahirovic heeft wel iets weg van Matić. Dat komt een beetje door het slungelige dat hij heeft. Hij heeft dezelfde soort dynamiek en is wel wat sneller dan hij', vervolgt Schelvis over de getrokken vergelijking.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.