Borst over aanvoerderschap Bergwijn: 'Een ridicule keuze'

door Jon van Dam 77

Bron AS

Borst over aanvoerderschap Bergwijn: 'Een ridicule keuze'

door Jon van Dam 77

Bron AS

Laatst geüpdatet

Hugo Borst kan zich totaal niet vinden in de beslissing van Maurice Steijn om Steven Bergwijn de aanvoerder van Ajax te maken. De criticus liet bij De Eretribune weten dat hij de van Toulouse overgekomen Branco van den Boomen een veel betere kandidaat had gevonden.

'Iedereen was een betere keuze geweest als aanvoerder dan Bergwijn. Hij kan de pers niet eens te woord staan.' Hiermee doelt Borst op een persconferentie tijdens het WK in Qatar, waar Bergwijn kortaf antwoord gaf op de aanwezige journalisten. De oer-Spartaan had liever gezien dat Steijn Bergwijn tot 1 september aanvoerder had gemaakt. 'Had als Steijn zijnde gezegd: 'Stevie (Bergwijn, red.), help me even uit de brand, doe het voor de club en voor mij.'

Marciano Vink is het niet met Borst eens. De oud-Ajacied kan de keuze van trainer Steijn wel verklaren en geeft aan waarom bijvoorbeeld Van den Boomen niet tot aanvoerder is verkozen. 'Je hoeft niet altijd een aanvoerdersband om te hebben om aanvoerder te zijn. Ik denk dat Steven Berghuis ook een type is dat aanvoerder zou kunnen zijn. Bergwijn is van alle spelers waarschijnlijk de eerste die op het formulier staat en gaat spelen. Dan zoek je toch naar een verlengstuk van de trainer, een Nederlandse jongen. Het is misschien ook een push van de trainer: Laat het maar zien.'

Bergwijn zaterdag in actie als aanvoerder

De vleugelaanvaller mag zaterdagavond gelijk aan de bak met de aanvoerdersband om. Ajax speelt om 20.00 de eerste competitiewedstrijd in de Eredivisie. In de eigen Johan Cruijff ArenA is Heracles Almelo de tegenstander. Het duel is live te zien op ESPN en ook te volgen via Ajax Showtime.

Bestel nu het derde shirt van het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.